- Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - http://www.opengov.gr/civilprotection -

Άρθρο 4 Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης

Το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΕΕΔ) εγκρίνεται και επικαιροποιείται με την κοινή απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 9 και περιλαμβάνει τουλάχιστον:
α) Τα κατάλληλα, από επιχειρησιακής άποψης, και αναγκαία σε αριθμό, εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προεδρικού διατάγματος του άρθρου 8.
β) Το αναγκαίο σε ειδικότητες και αριθμό προσωπικό, ιδίως, μελών πληρώματος, χειριστών, τεχνικών, διασωστών, ορειβατών, υγειονομικού προσωπικού, με τα προσόντα που προβλέπονται στο προεδρικό διάταγμα του άρθρου 8, για την κάλυψη του επιχειρησιακού έργου έρευνας και διάσωσης σε όλη την επικράτεια.
γ) Τις κατάλληλες και αναγκαίες Βάσεις Επιφυλακής/Ετοιμότητας προσωπικού και εναέριων και λοιπών μέσων, για την εκτέλεση του επιχειρησιακού έργου, σύμφωνα με το άρθρο 7.
δ) Το χρονοδιάγραμμα, την προϋπολογιζόμενη δαπάνη και τις πηγές χρηματοδότησης για την απόκτηση ίδιων εναέριων μέσων της περ. α) και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού της περ. β) από το Πυροσβεστικό Σώμα.