- Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - http://www.opengov.gr/civilprotection -

Άρθρο 14 Οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας – Τροποποίηση άρθρου 18 ν. 4662/2020

Στο άρθρο 18 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), περί οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειακών Επιχειρησιακών
Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.Π.Π.), επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) τροποποιείται η παρ. 1 ώστε υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και ετοιμότητα των ΠΕ.ΚΕ.Π.Π. να είναι πλέον ο κατά τόπο προϊστάμενός τους, β) στην παρ. 2 διαγράφεται η φράση «από την κατά τόπο αρμόδια Περιφέρεια», οι παρ. 5 έως 10, περί επιπέδων απόκρισης και μίσθωσης μέσων και προμηθειών, καταργούνται, και το άρθρο 18 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 18
Οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειακών Επιχειρησιακών
Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.)
1. Τα ΠΕ.ΚΕ.Π.Π., ενεργοποιούνται και κλιμακώνουν το επίπεδο συνήθους ετοιμότητας και δράσης τους, με ευθύνη του κατά τόπο αρμόδιου προϊσταμένου τους, σε περίπτωση αναγνώρισης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εκτίμησης πιθανού κινδύνου ή προειδοποίησης επαπειλούμενης καταστροφής.
2. Για τη λειτουργία των ΠΕ.ΚΕ.Π.Π. διατίθενται κατάλληλοι χώροι που διαθέτουν την απαιτούμενη τηλεπικοινωνιακή και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να διασφαλίζεται η επικοινωνία με την πληγείσα περιοχή, τους επιχειρησιακούς φορείς, τα κατά τόπους Συντονιστικά Όργανα και το Σ.Ο.Π.Π..
3. Τα ΠΕ.ΚΕ.Π.Π. συντονίζουν δράσεις ενημέρωσης και ειδοποίησης των πολιτών, τηρούν ενημερωμένους καταλόγους ανθρώπινου δυναμικού, διαθέσιμων μέσων και πόρων και υποβάλλουν στο Σ.Ο.Π.Π. και στους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους φορείς, σχετικές αναφορές και εισηγήσεις.
4. Τα ΠΕ.ΚΕ.Π.Π. συντονίζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Περιφερειακών Π.Δ.Ε.Α., παρακολουθώντας τις φάσεις υλοποίησής τους.
5. Καταργείται.
6. Καταργείται.
7. Καταργείται.
8. Καταργείται.
9. Καταργείται.
10. Καταργείται.».