Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΣΕΠ

Στη συνέχεια παρουσιάζονται για πληρέστερη ενημέρωσή σας πρώτα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από το ΑΣΕΠ –και οι οποίες φυσικά επιδέχονται βελτιώσεις– και κατόπιν οι προγραμματισμένες νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες θα αναπτυχθούν μελλοντικά και θα ολοκληρωθούν μέσω της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ.

Παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Σήμερα το ΑΣΕΠ παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να κωδικοποιηθούν στις κάτωθι:

  • ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από ενημερωτικά e‑mails και sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας·
  • ηλεκτρονικές υπηρεσίες ταυτοποίησης για την υποβολή αιτήσεων (από πολίτες)·
  • ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες) για διαγωνισμούς·
  • εφαρμογή υπολογισμού μοριοδότησης προσόντων υποψηφίου μέσα από μια εύχρηστη ηλεκτρονική φόρμα·
  • ηλεκτρονική υποβολή σχολίων από τους ταυτοποιημένους χρήστες.

Προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες προς υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ

Έχοντας υπόψη τις παραπάνω υπηρεσίες, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να υλοποιήσει επιπλέον, νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους φορείς με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από άποψη ποιότητας και ταχύτητας. Οι υπηρεσίες που εξετάζονται, περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από RSS (Really Simple Syndication) και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, LinkedIn κτλ.) για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιστοποίησης (προς πολίτες και φορείς) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων και δεξιοτήτων, διαδικασία που θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μητρώου υποψηφίων ΑΣΕΠ.

3. Υποβολή ηλεκτρονικών αιτημάτων (από φορείς) για πλήρωση θέσεων που επιθυμούν να καλύψουν.

4. Υποβολή ηλεκτρονικών ενστάσεων (από πολίτες).

5. Εφαρμογή υπολογισμού της μοριοδότησης υποψηφίου βάσει των προσόντων του διαθέσιμη κατά την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής του στους διαγωνισμούς. Έτσι, ο υποψήφιος θα γνωρίζει πόσα μόρια συγκεντρώνει τη στιγμή ήδη που υποβάλει την αίτησή του.

6. Επέκταση της ήδη παρεχόμενης ηλεκτρονικής ενημέρωσης (προς πολίτες και φορείς) με αποστολή εξατομικευμένων sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

7. Ηλεκτρονική καταγραφή της πορείας εξέλιξης των διαγωνισμών και προβολή της στο διαδίκτυο με σκοπό οι πολίτες και φορείς να είναι διαρκώς ενήμεροι. Περαιτέρω εξατομίκευση αυτής της υπηρεσίας με παροχή στους πιστοποιημένους χρήστες της δυνατότητας να παρακολουθούν μέσα από το προφίλ τους την πορεία των αιτήσεων που έχουν υποβάλει και να ενημερώνονται σχετικά.

8. Ειδική έκδοση portal για κινητές (mobile) συσκευές (προς πολίτες και φορείς) με σκοπό την αξιοποίηση των κινητών τηλεφώνων ως ενός επιπλέον καναλιού ενημέρωσης προς πολίτες και φορείς.

9. Ειδική έκδοση portal για άτομα με αναπηρία (ΑΜεΑ) με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ.

10. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ψηφιοποίησης εγγράφων (προς πολίτες) για την υποβολή διάφορων αιτημάτων ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών κάθε φορά αλλά μόνο όταν υπάρχει κάποια αλλαγή.

11. Έξυπνες ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες και φορείς) με αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και εμφανίζονται στο προφίλ του πιστοποιημένου χρήστη. Η υπηρεσία θα παρέχεται για όλους τους τύπους διαγωνισμών, για αιτήματα πλήρωσης θέσεων (π.χ., εποχικού προσωπικού), για κυλιόμενους πίνακες, για υποβολή ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας.

12. Ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για διαγωνισμούς φορέων (Εποχικό, Μερική, Συμβάσεων έργου), έκδοση αποτελεσμάτων για αυτούς τους διαγωνισμούς από το μηχανογραφικό σύστημα του ΑΣΕΠ και ανάρτησή τους στο portal.

13. Ενίσχυση του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού του ΑΣΕΠ και ενοποιημένη επικοινωνία (προς πολίτες και φορείς) με τη χρήση σύγχρονου μηχανισμού Helpdesk (IVR, CRM, CTI κτλ.).

14. Ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της πύλης του ΕΡΜΗ μεταξύ ΑΣΕΠ και άλλων φορέων που θα θέλουν να δια-λειτουργήσουν για την ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών-δικαιολογητικών (όπως, π.χ., τα πτυχία των υποψηφίων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ).

15. Υποστήριξη ηλεκτρονικού παραβόλου με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

16. Ηλεκτρονική προβολή γραπτών στο προφίλ των πιστοποιημένων υποψηφίων, από γραπτούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος.

17. Συνολική κατάργηση της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ σε μορφή excel (.xls) και παροχή σε πολίτες και φορείς ηλεκτρονικής πρόσβασης στα αποτελέσματα αυτά μέσω δυναμικής αναζήτησης.

18. Δυνατότητα επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκτός διαδικτύου (off-line) έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωτική η συνεχής σύνδεση στο Internet από πολίτες και φορείς.

19. Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αποφάσεων ΑΣΕΠ, διαθέσιμη σε πολίτες και φορείς για εύκολη αναζήτηση των τελικών νομικών αποφάσεων που παράγει το ΑΣΕΠ.

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω της παρακάτω φόρμας

  • 30 Οκτωβρίου 2010, 01:53 | δημητρης

    Πρεπει εγκρισεις αναρτησεις αποτελεσματα και ολα τα σχετικα να αναρτουνται εγκαρως.Βγαινει ανακοινωση απο το ΑΣΕΠ για εποχικο προσωπικο,περνεις τηλεφωνο στο φορεα……..γραματεας απανταει Εχει ληξει προθεσμια υποβολης δικαιολογιτικων.Μα πως αφου χθες αναρτηθηκε σε ιστοσελιδα του ΑΣΕΠ,Δεν ξερω- απανταει γραματεας- προθεσμια εχει λιξει.

    Οσο για ανεργια Πρεπει να καταργησετε την εντοπιοτητα στο εποχικο προσωπικο τοτε θα δειτε πως θα πεσει ανεργια.Ειναι αδικο ανεργος επι δωδεκα μηνες με παιδια και προυπηρεσια να μη περναει μονο και μονο επιδει ειναι απο το διπλανο δημο η νομο και την θεση του να περνει ενας με βαθμο Α εντοπιοτητας που δεν ηταν ουτε καν ανεργος. Αφου καταργησατε τα μορια ηλικιας καταργηστε και την εντοπιοτητα και θα βελτιωθει κατασταση.

    Μεγαλη αδικια τεστ δεξιοτητητων.Πρεπει να καταργηθει.Για πιο λογο τα μορια του τεστ δεξιοτητων να καλυπτουν κατα πολυ τα μορια μεταπτυχιακων σπουδων.Και να περναει αυτος που εγραψε καλα στο τεστ δεξιοτητων και οχι αυτος που εχει μεταπτυχιακες σπουδες.

  • 29 Οκτωβρίου 2010, 23:08 | ΚΑΚΑΒΑ ΗΛΙΑΝΑ

    1)Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε μορφή excel όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά για λόγους διαφάνειας, αξιοπιστίας και χρηστικότητας είναι απαραίτητο να ενισχυθούν με περισσότερα στοιχεία και ιδιαίτερα τη στήλη που αναφέρεται η σειρά προτίμησης του κάθε υποψηφίου όπως ίσχυε παλιότερα π.χ.3Κ/2007 και έκτοτε καταργήθηκε, άγνωστο γιατί!!!
    Εννοείται ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να παρέχεται και η δυνατότητα σε πολίτες και φορείς ηλεκτρονικής πρόσβασης στα αποτελέσματα αυτά μέσω δυναμικής αναζήτησης.
    2)Η Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αποφάσεων ΑΣΕΠ, διαθέσιμη σε πολίτες και φορείς για εύκολη αναζήτηση των τελικών νομικών αποφάσεων που παράγει το ΑΣΕΠ, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει και τις απαντήσεις επί των ενστάσεων των υποψηφίων.
    3)Όλες οι προκηρύξεις προσλήψεων από οποιοδήποτε φορέα (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο κτλ) και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι, εποχικό, συμβάσεις έργου) να εκτελούνται υποχρεωτικά από τον ΑΣΕΠ (ανάρτηση προκηρύξεων, προθεσμίες, ανάρτηση αποτελεσμάτων)
    4)Να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης της πλήρωσης των θέσεων που προκηρύσσονται. Επίσης, αν κάποιος διοριστέος δεν αποδεχθεί τον διορισμό του σε κάποια υπηρεσία ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν διοριστεί τελικά, και κληθεί κάποιος επιλαχών να είναι δυνατή η ενημέρωση και των υπολοίπων στις διάφορες λίστες κατάταξης ώστε να ξέρουν διαρκώς ποια είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού και άρα και η πραγματική σειρά τους σε κάθε χρονική στιγμή.
    5)Να γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων για τα αποτελέσματα και τη σειρά κατάταξής τους και με sms.
    6)Να υπάρχει συνεχής δικτυακή ενημέρωση για όλες τις θέσεις που έχουν καλυφθεί ή είναι προς αναπλήρωση, το στάδιο που βρίσκονται, κλπ. Επίσης να δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις, και κατά το στάδιο των αναπληρώσεων, καθώς και τους λόγους για τους οποίος πιθανόν απορρίπτονται οι προς αναπλήρωση υποψήφιοι..

  • 29 Οκτωβρίου 2010, 23:50 | Τ.Τ.

    ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ Κ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ.ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΡΚΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΠΤΥΧΙΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

  • 29 Οκτωβρίου 2010, 14:24 | θανασης δουλαρακης

    ΚΥΡΙΕ/Α Σ.Μ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.
    ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΩΝ Κ.Ε.Κ. ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.