- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 23: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

23.1 Για την πιστοποίηση ενός Καταστήματος διεξαγωγής Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων υποβάλλεται από τον κάτοχο της Άδειας Εκμετάλλευσης αίτηση στην Ε.Ε.Ε.Π.
23.2 Η χορηγούμενη από την Ε.Ε.Ε.Π. Πιστοποίηση Καταστήματος ισχύει από την επομένη της έκδοσής της και για αόριστο χρόνο. Η πιστοποίηση για να διατηρείται ισχυρή πρέπει, κάθε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της, να προκαταβάλλεται από τον κάτοχο της Άδειας Εκμετάλλευσης το προβλεπόμενο ετήσιο τέλος λειτουργίας Καταστήματος.
23.3 Η αίτηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του κατόχου της Άδειας Εκμετάλλευσης, τα στοιχεία της επιχείρησης που ασκεί την κύρια δραστηριότητα στο Κατάστημα, τα στοιχεία του ατόμου που ορίζεται ως Υπεύθυνος Εκμετάλλευσης Καταστήματος.
23.4 Η αίτηση συνοδεύεται από:
23.4.1 Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, ότι:
α. όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση, καθώς και εκείνα που τη συνοδεύουν, είναι αληθή,
β. σε περίπτωση μικτών χώρων, το εμβαδόν του χώρου εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων δεν συνυπολογίζεται στο ελάχιστο εμβαδόν των χώρων που προβλέπονται από τις προδιαγραφές αδειοδότησης της κύριας δραστηριότητας, η οποία ασκείται στο Κατάστημα.
23.4.2 Αποδεικτικό κυριότητας ή μίσθωσης του Καταστήματος από τον κάτοχο της Άδειας Εκμετάλλευσης. Εναλλακτικά, ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της επιχείρησης που ασκεί την κύρια δραστηριότητα στο Κατάστημα και του κατόχου της Άδειας Εκμετάλλευσης, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία σε αυτό Πιστοποιημένων Παιγνιομηχανημάτων.
23.4.3 Αν πρόκειται για πολυκατοικία, υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή ότι, από τον ισχύοντα κανονισμό της, δεν απαγορεύεται η χρήση του προτεινόμενου χώρου ως Καταστήματος για τη διενέργεια Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση, προσκομίζεται θεωρημένο αντίγραφο του κανονισμού της πολυκατοικίας.
23.4.4 Άδεια λειτουργίας σε ισχύ, εφόσον αυτή προβλέπεται για το είδος της κύριας δραστηριότητας του Καταστήματος.
23.4.5 Σχέδιο κάτοψης των εγκαταστάσεων, για τις οποίες υποβάλλεται η αίτηση, ως εξής:
α. Εφόσον το Κατάστημα προβλέπεται να είναι εφοδιασμένο με άδεια λειτουργίας, επικυρωμένο αντίγραφο του θεωρημένου από τον φορέα έκδοσης της άδειας σχεδίου κάτοψης, σε ευανάγνωστη κλίμακα, επί του οποίου διπλωματούχος μηχανικός ή υπομηχανικός έχει οριοθετήσει με σαφήνεια τον χώρο τοποθέτησης των Παιγνιομηχανημάτων και τον προβλεπόμενο χώρο Παιγνιομηχανημάτων για τους ανηλίκους, όπου απαιτείται από τον Κανονισμό. Επίσης, βεβαιώνει το καθαρό εμβαδόν των παραπάνω χώρων καθώς και το συνολικό εμβαδόν του Καταστήματος.
β. Εφόσον το Κατάστημα δεν προβλέπεται να είναι εφοδιασμένο με άδεια λειτουργίας, επικυρωμένο αντίγραφο του θεωρημένου από τον φορέα έκδοσης της οικοδομικής άδειας σχεδίου κάτοψης, σε ευανάγνωστη κλίμακα, επί του οποίου διπλωματούχος μηχανικός ή υπομηχανικός έχει οριοθετήσει με σαφήνεια τον χώρο τοποθέτησης των Παιγνιομηχανημάτων και τον προβλεπόμενο χώρο Παιγνιομηχανημάτων για τους ανηλίκους, όπου απαιτείται από τον Κανονισμό. Επίσης, βεβαιώνει το καθαρό εμβαδόν των παραπάνω χώρων καθώς και το συνολικό εμβαδόν του Καταστήματος.
23.4.6 Για το άτομο που ορίζεται ως Υπεύθυνος Εκμετάλλευσης Καταστήματος:
α. Επικυρωμένα αντίγραφα:
αα. του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου,
αβ. τίτλου σπουδών, τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αντίστοιχο αυτού.
αγ. στοιχείων τεκμηρίωσης ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, εάν δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα ή δεν έχει τίτλους σπουδών από ελληνικό σχολείο,
β. Υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, με την οποία δηλώνεται ότι:
βα. έχει λάβει γνώση του Κανονισμού και της υποχρέωσής του να λειτουργεί το Κατάστημα σύμφωνα με τις διατάξεις του,
ββ. έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν έχει υποχρέωση στράτευσης ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές (ότι κατά περίπτωση ισχύει),
βγ. δεν έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και φοροδιαφυγής.
23.4.7 Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου παράβολου.
23.5 Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί, εάν χρειαστεί, να ζητήσει την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων ή επεξηγήσεων, έτσι ώστε να προκύπτει με σαφήνεια ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της Πιστοποίησης Καταστήματος.
23.6 Η Ε.Ε.Ε.Π. εκδίδει την Πιστοποίηση Καταστήματος ή απορρίπτει το αίτημα εντός διαστήματος 90 ημερών από την υποβολή του ολοκληρωμένου, κατά τα παραπάνω, φακέλου της αίτησης. Σε περίπτωση που η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται η έκδοση της Πιστοποίησης.
23.7 Σε περίπτωση μεταβολής οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία, υποβάλλεται αίτηση ανανέωσης των όρων της Πιστοποίησης Καταστήματος στην Ε.Ε.Ε.Π. Την αίτηση ανανέωσης συνοδεύουν στοιχεία τεκμηρίωσης των τυχόν μεταβολών που προέκυψαν και το προβλεπόμενο, κατά περίπτωση, παράβολο.