- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 21: ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

21.1 Τα Καταστήματα, εκτός των άλλων προδιαγραφών όπως καθορίζονται παρακάτω, προκειμένου να πιστοποιηθούν από την Ε.Ε.Ε.Π., πρέπει να διαθέτουν, σε ισχύ, την προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις άδεια λειτουργίας.
21.2 Προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας ή λήξη της ισχύος της συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της χορηγηθείσας, κατά τις διατάξεις του Κανονισμού, Πιστοποίησης Καταστήματος. Η αυτοδίκαιη ανάκληση επέρχεται χωρίς άλλη διαδικασία ή διαπίστωση από την ημερομηνία κατά την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ή έληξε η ισχύς της.
21.3 Τα γεγονότα της παραγράφου 2 αναγγέλλονται από τον κάτοχο Άδειας Εκμετάλλευσης αμέσως στην Ε.Ε.Ε.Π.
21.4 Πιστοποίηση Καταστημάτων τύπου Α’.
21.4.1 Τα Καταστήματα διεξαγωγής αποκλειστικά Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων, σε Αμιγείς Χώρους, εφοδιάζονται με πιστοποίηση τύπου Α’.
21.4.2 Στα Καταστήματα τύπου Α’ επιτρέπεται να τοποθετούνται μέχρι τριάντα (30) Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα.
21.4.3 Τα Καταστήματα τύπου Α’ δεν μπορούν να συνδέονται εσωτερικά με οποιοδήποτε άλλο Κατάστημα, ενώ το ελάχιστο εμβαδόν του καθαρού χώρου εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων ορίζεται σε τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά Παιγνιομηχάνημα. Ως καθαρός χώρος νοείται το καθαρό εμβαδόν του χώρου που έχει προσδιοριστεί για αυτόν τον σκοπό, ο οποίος πρέπει να είναι κατάλληλος γι’ αυτό, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε άλλης χρήσης του.
21.4.4 Στα Καταστήματα τύπου Α’ υπάρχει διακριτός χώρος για τους ανηλίκους, διαμορφωμένος έτσι, ώστε να επιτρέπεται η άνετη επιτήρησή του από τον υπεύθυνο και το προσωπικό του Καταστήματος, όπου είναι εγκατεστημένα Παιγνιομηχανήματα στα οποία διεξάγονται μόνο Τεχνικά-Ψυχαγωγικά Παίγνια, πιστοποιημένα για ηλικίες μέχρι 18 ετών. Με την επιφύλαξη απαγορευτικών διατάξεων του νόμου που υπερισχύουν, στον διακριτό αυτόν χώρο απαγορεύεται απολύτως το κάπνισμα, καθώς και η διάθεση και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
21.4.5 Ο χώρος εγκατάστασης των παιγνιομηχανημάτων είναι νόμιμος χώρος κύριας χρήσης, προβλεπόμενης για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων, ή ελεγχόμενος, εποπτευόμενος και ασφαλής υπαίθριος χώρος του Καταστήματος.
21.5 Πιστοποίηση Καταστημάτων τύπου Γ`.
21.5.1 Τα Καταστήματα διεξαγωγής αποκλειστικά Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων, σε μικτούς χώρους, εφοδιάζονται με πιστοποίηση τύπου Γ’.
21.5.2 Ο χώρος εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων είναι νόμιμος χώρος κύριας χρήσης, προβλεπόμενης για την εγκατάσταση και λειτουργία της κύριας δραστηριότητας που ασκείται, ή ελεγχόμενος, εποπτευόμενος και ασφαλής υπαίθριος χώρος του Καταστήματος.
21.5.3 Σε Μικτούς Χώρους τοποθετούνται μέχρι τρία (3) Παιγνιομηχανήματα, ανά Κατάστημα.
21.5.4 Το ελάχιστο εμβαδόν του καθαρού χώρου εγκατάστασης των παιγνιομηχανημάτων ορίζεται σε τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά Παιγνιομηχάνημα. Ως καθαρός χώρος νοείται το καθαρό εμβαδόν του χώρου που έχει προσδιοριστεί για αυτόν τον σκοπό, ο οποίος πρέπει να είναι κατάλληλος γι’ αυτό, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε άλλης χρήσης του.
21.5.5 Ο καθαρός χώρος εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων εντός του Καταστήματος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 15% του μικτού εμβαδού των χώρων του Καταστήματος, που κατά την οικοδομική άδεια χαρακτηρίζονται ως χώροι κύριας χρήσης.
21.5.6 Το εμβαδόν του χώρου εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων δεν συνυπολογίζεται στο ελάχιστο εμβαδόν των χώρων που προβλέπονται από τις προδιαγραφές αδειοδότησης της κύριας δραστηριότητας, η οποία ασκείται στο Κατάστημα.
21.6 Πιστοποίηση Καταστημάτων τύπου Δ’ θαλασσοπλοούντων πλοίων.
21.6.1 Για τους σκοπούς του Κανονισμού, κάθε σαλόνι του πλοίου θεωρείται ως αυτοτελής Μικτός Χώρος, υπό την προϋπόθεση ότι τόσο το πλοίο όσο και οι δραστηριότητες που ασκούνται στους επιμέρους χώρους μέσα στους οποίους εγκαθίστανται Παιγνιομηχανήματα φέρουν όλες τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις άδειες.
21.6.2 Ο χώρος τοποθέτησης των Παιγνιομηχανημάτων πρέπει:
α. να έχει εμβαδόν της καθαρής του επιφάνειας τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά Παιγνιομηχάνημα. Ως καθαρός χώρος νοείται το καθαρό εμβαδόν του χώρου που έχει προσδιοριστεί για αυτόν τον σκοπό, ο οποίος πρέπει να είναι κατάλληλος γι’ αυτό, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε άλλης χρήσης του.
β. να βρίσκεται στο επίπεδο (deck) που βρίσκεται το αντίστοιχο σαλόνι και να επικοινωνεί άμεσα με αυτό,
γ. να επιτρέπει την άνετη επιτήρησή του από τον Υπεύθυνο Εκμετάλλευσης Καταστήματος.
21.6.3 Ο καθαρός χώρος εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 15% του συνολικού χώρου του αντίστοιχου σαλονιού του πλοίου.
21.6.4 Δεν επιτρέπεται η ενοποίηση των χώρων τοποθέτησης Παιγνιομηχανημάτων δύο ή περισσότερων σαλονιών.