- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 19: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

19.1 Για τη διεξαγωγή Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα απαιτείται πιστοποίηση του Καταστήματος στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π. μετά από αίτηση των κατόχων Αδειών Εκμετάλλευσης.
19.2 Επιτρέπεται η εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή, στο πλαίσιο άσκησης επιτηδεύματος, των Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε Αμιγείς ή Μικτούς Χώρους.
19.3 Οι πιστοποιήσεις των Καταστημάτων διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα διακρίνονται σε κατηγορίες ως εξής:
19.3.1 Πιστοποίηση τύπου Α` για τα Καταστήματα διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε αμιγείς χώρους.
19.3.2 Πιστοποίηση τύπου Γ` για Καταστήματα διεξαγωγής αποκλειστικά Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε μικτούς χώρους.
19.3.3 Για την εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων αποκλειστικά Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε θαλασσοπλοούντα πλοία, απαιτείται η έκδοση πιστοποίησης τύπου Δ`.
19.4 Σε όλα τα πιστοποιημένα Καταστήματα:
19.4.1 Απαγορεύεται να εγκαθίστανται ή και να λειτουργούν μη Πιστοποιημένα Παίγνια και Παιγνιομηχανήματα.
19.4.2 Απαιτούνται τουλάχιστον τρία (3) τετραγωνικά μέτρα καθαρού εμβαδού ανά Παιγνιομηχάνημα.
19.4.3 Αναρτάται υποχρεωτικά σε εμφανές σημείο της πρόσοψης του Καταστήματος σήμα νόμιμης λειτουργίας με τον κωδικό αριθμό και τον τύπο πιστοποίησης του Καταστήματος.
19.4.4 Απαγορεύεται η εγκατάσταση αυτόματων ταμειακών μηχανών (ATM) εντός των Καταστημάτων.
19.5 Το ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων με Παιγνιομηχανήματα Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τις κείμενες διατάξεις, διαμορφώνεται ελεύθερα, με απόφαση και ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης του Καταστήματος.
19.6 Η φύση της δραστηριότητας που πραγματοποιείται στα Καταστήματα με πιστοποίηση τύπου Α’ και Γ’ δεν επιβάλλει την τήρηση ελαχίστων αποστάσεων από χώρους στους οποίους ασκείται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.