- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 17: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

17.1 Πιστοποίηση Παιγνιομηχανήματος χορηγείται ύστερα από αίτηση στην Ε.Ε.Ε.Π. του κατασκευαστή, του εισαγωγέα, του εμπόρου ή του νομίμου κατόχου του Παιγνιομηχανήματος.
17.2 Η αίτηση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
17.2.1 Τα στοιχεία της επιχείρησης που υποβάλλει την αίτηση.
17.2.2 Τον κωδικό αριθμό πιστοποίησης από την Ε.Ε.Ε.Π., του κατασκευαστή ή εισαγωγέα παιγνιομηχανημάτων.
17.2.3 Την επωνυμία του κατασκευαστή, την εμπορική ονομασία και το μοντέλο του προς πιστοποίηση παιγνιομηχανήματος.
17.2.4 Τον μοναδικό σειριακό αριθμό (serial number) που αυτό φέρει από τον κατασκευαστή του.
17.3 Η αίτηση συνοδεύεται από:
17.3.1 Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου παράβολου.
17.3.2 Υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης που υποβάλλει την αίτηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, με την οποία δηλώνεται ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση, καθώς και εκείνα που τη συνοδεύουν, είναι αληθή.
17.3.3 Πιστοποιητικό CE.
17.3.4 Τυχόν άλλες πιστοποιήσεις για τη συμμόρφωση του Παιγνιομηχανήματος σε κανονισμούς ή πρότυπα.
17.3.5 Στοιχεία του ενσωματωμένου αυτόνομου φορολογικού μηχανισμού (επωνυμία κατασκευαστή, εμπορική ονομασία και μοντέλο, σειριακός αριθμός) και στοιχεία τεκμηρίωσης της πιστοποίησής του.
17.3.6 Εγχειρίδια, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που εκδίδεται από τον κατασκευαστή του παιγνιομηχανήματος και περιέχει την πλήρη περιγραφή και τον τρόπο λειτουργίας του.
17.3.7 Τις οδηγίες συντήρησης, αναβάθμισης και αποκατάστασης της λειτουργίας του Παιγνιομηχανήματος, εφόσον έχουν εκδοθεί.
17.3.8 Τους κωδικούς αριθμούς των Πιστοποιημένων Παιγνίων που είναι εγκατεστημένα ή πρόκειται να εγκατασταθούν σε αυτό.
17.4 Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί, εάν χρειαστεί, να ζητήσει την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων ή επεξηγήσεων, έτσι ώστε να προκύπτει με σαφήνεια ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της Πιστοποίησης Παιγνιομηχανήματος.
17.5 Η Ε.Ε.Ε.Π. εκδίδει την Πιστοποίηση Παιγνιομηχανήματος ή απορρίπτει το αίτημα εντός διαστήματος 90 ημερών από την υποβολή του ολοκληρωμένου, κατά τα παραπάνω, φακέλου της αίτησης. Σε περίπτωση που η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται η έκδοση της Πιστοποίησης.