- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 14: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

14.1 Κάθε Παιγνιομηχάνημα Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο ή πρόκειται να εγκατασταθεί σε Πιστοποιημένο Κατάστημα, πρέπει να είναι πιστοποιημένο από την Ε.Ε.Ε.Π. Οι προδιαγραφές των παιγνιομηχανημάτων ορίζονται με στόχο την απρόσκοπτη, ασφαλή και σύννομη λειτουργία τους, καθώς και την παρακολούθηση και τον έλεγχο αυτών.
14.2 Για κάθε Παιγνιομηχάνημα απαιτείται χωριστή πιστοποίηση. Η πιστοποίηση χορηγείται στον κατασκευαστή, τον εισαγωγέα, τον έμπορο ή τον νόμιμο κάτοχος του Παιγνιομηχανήματος.
14.3 Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εφόσον έχουν εγκατεστημένες εφαρμογές λογισμικού Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων και χρησιμοποιούνται για την κατ’ επάγγελμα εκμετάλλευση της διεξαγωγής των Παιγνίων αυτών, θεωρούνται και αντιμετωπίζονται για τους σκοπούς του Κανονισμού ως Παιγνιομηχανήματα.
14.4 Για κάθε Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα, η Ε.Ε.Ε.Π. εκδίδει το σήμα νόμιμης λειτουργίας του επόμενου άρθρου.
14.5 Το κάθε Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα μπορεί να έχει εγκατεστημένα αποκλειστικά και μόνο Πιστοποιημένα Παίγνια προς χρήση από τους παίκτες. Κάθε μεταβολή των εγκατεστημένων στο Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα παιγνίων πρέπει να αναγγέλλεται στην Ε.Ε.Ε.Π.
14.6 Απόσυρση Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος, οποτεδήποτε, πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση μόνο μετά από έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π. Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το σήμα του επόμενου άρθρου και το Παιγνιομηχάνημα διαγράφεται από το μητρώο του άρθρου 7.