- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 11: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ

11.1 Ένα Ηλεκτρονικό Τεχνικό-Ψυχαγωγικό Παίγνιο, για να λάβει Πιστοποίηση Παιγνίου από την Ε.Ε.Ε.Π., πρέπει να πληροί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:
11.1.1 Ο κατασκευαστής ή/και ο εισαγωγέας του να είναι πιστοποιημένοι από την Ε.Ε.Ε.Π. και να αποτελούν μέλη του αντίστοιχου μητρώου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 25 και 26, εκτός της περίπτωσης της παραγράφου 10.3.
11.1.2 Να αποτελεί εφαρμογή λογισμικού που ενσωματώνεται ή εγκαθίσταται σε ηλεκτρονικά υποστηρικτικά μέσα (Hardware), η οποία, όταν εκτελείται, επηρεάζει την εξέλιξη του παιγνίου και επηρεάζεται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα του παίκτη, δηλαδή τις γνώσεις, τις επιλογές και τις δεξιότητές του.
11.1.3 Δεν θεωρείται Τεχνικό-Ψυχαγωγικό Παίγνιο εφαρμογή λογισμικού που ενσωματώνεται ή εγκαθίσταται σε Παιγνιομηχάνημα, η μόνη αποστολή της οποίας είναι να ρυθμίζει ή να οδηγεί μέρη του μηχανήματος ή να παρουσιάζει πληροφορίες για την εξέλιξη του παιγνίου, χωρίς όμως το λογισμικό αυτό να συμμετέχει στην εξέλιξη του παιγνίου και να επηρεάζεται άμεσα από τον παίκτη.
11.1.4 Έχει αμιγώς τεχνικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα και σε οποιοδήποτε στάδιο της διεξαγωγής του δεν είναι ούτε μεταλλάσσεται σε Τυχερό Παίγνιο.
11.1.5 Έχει προσδιοριστεί το επιτρεπόμενο εύρος ηλικίας των παικτών, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα ηλικιακών διαβαθμίσεων «Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιγνίδια» (Pan-European Game Information – “PEGI”).
11.1.6 Διαθέτει το σύνολο των πληροφοριών, οδηγιών και λοιπών στοιχείων που αφορούν στη χρήση και στη διεξαγωγή του παιγνίου.
11.1.7 Διαθέτει ρύθμιση ώστε, πριν την εισαγωγή του μέσου πληρωμής, να προβάλλονται στην οθόνη του πληροφορίες που περιλαμβάνουν την εμπορική του ονομασία, τον αριθμό πιστοποίησης του παιγνίου από την Ε.Ε.Ε.Π., το επιτρεπόμενο ηλικιακό εύρος των χρηστών. Οι παραπάνω πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη με τέτοιο μέγεθος γραμμάτων και για τόσο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο παίκτης άνετα να τις διαβάζει.