- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 10: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

10.1 Κάθε Ηλεκτρονικό Τεχνικό-Ψυχαγωγικό Παίγνιο με Παιγνιομηχανήματα, που πρόκειται να εγκατασταθεί ή που παίζεται σε Πιστοποιημένα Καταστήματα, πρέπει να είναι πιστοποιημένο από την Ε.Ε.Ε.Π.
10.2 Η πιστοποίηση χορηγείται στον Πιστοποιημένο Κατασκευαστή ή Εισαγωγέα του παιγνίου.
10.3 Κατ’ εξαίρεση, για τα παίγνια που βρίσκονται στην αγορά μέχρι την έναρξη ισχύος του Κανονισμού, σχετική αίτηση μπορούν να υποβάλουν και όσοι έχουν, με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, την κυριότητα ή το δικαίωμα εκμετάλλευσής τους.
10.4 Θεωρούνται πιστοποιημένα τα Τεχνικά-Ψυχαγωγικά παίγνια για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί πιστοποίηση άλλων εθνικών αρχών, αναγνωρισμένων διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών ή οργανισμών πιστοποίησης με τους οποίους η Ε.Ε.Ε.Π. έχει υπογράψει συμφωνία αναγνώρισης.
10.5 Η Ε.Ε.Ε.Π. συγκροτεί σχετικό κατάλογο, που αναρτάται στον διαδικτυακό της τόπο, στον οποίο περιλαμβάνει τα με αυτόν τον τρόπο Πιστοποιημένα Παίγνια. Για την εγγραφή ενός παιγνίου στον κατάλογο, υποβάλλεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του η αίτηση του άρθρου 13, με μόνο συνοδευτικό δικαιολογητικό την ως άνω πιστοποίηση.