- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 07: ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

7.1 Το Μητρώο Εκμετάλλευσης της Ε.Ε.Ε.Π. τηρείται ηλεκτρονικά, έτσι ώστε αυτό να είναι προσβάσιμο και δεκτικό επεξεργασίας μόνο από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η οργάνωση και η λειτουργία του Μητρώου Εκμετάλλευσης πραγματοποιείται με τρόπο που διασφαλίζει την ακρίβεια των στοιχείων και τη δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων του.
7.2 Ο κάτοχος Άδειας Εκμετάλλευσης ή εκείνος που υποβάλλει αίτηση να του χορηγηθεί Άδεια Εκμετάλλευσης, γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π. τα Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα που θα εγκαταστήσει και θα εκμεταλλευτεί στο πλαίσιο της άδειάς του. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία για κάθε Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα:
7.2.1 τον κωδικό αριθμό που έχει χορηγήσει η Ε.Ε.Ε.Π.,
7.2.2 τον κωδικό αριθμό του Πιστοποιημένου Καταστήματος στο οποίο αυτό θα εγκατασταθεί,
7.2.3 για κάθε Παίγνιο που θα παίζεται σε αυτό, τον κωδικό αριθμό που έχει χορηγήσει η Ε.Ε.Ε.Π. και τον μοναδικό σειριακό αριθμό που φέρει από τον Κατασκευαστή του ή τον αριθμό της άδειας χρήσης του,
7.2.4 υπεύθυνη δήλωση για τον τρόπο με τον οποίο έχει αποκτήσει, για όλη τη διάρκεια της αιτούμενης Άδειας Εκμετάλλευσης, τα νόμιμα δικαιώματα για την εκμετάλλευση των Παιγνιομηχανημάτων και των Παιγνίων που περιλαμβάνονται στην αίτησή της (αγορά, μίσθωση, παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης, κτλ).
7.3 Επιτρέπεται, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, η μετακίνηση των Πιστοποιημένων Παιγνιομηχανημάτων μεταξύ Πιστοποιημένων Καταστημάτων ή/και της Αποθήκης του κατόχου της Άδειας Εκμετάλλευσης, με αναγγελία προς την Ε.Ε.Ε.Π. Η παρακολούθηση των παραπάνω μετακινήσεων από την Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί να γίνεται, εναλλακτικά, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.
7.4 Σε περίπτωση που θεσπιστούν διαφορετικά τέλη κατά περιοχή, εφόσον Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα μετακινείται σε περιοχή που, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το τέλος αδειοδότησης είναι υψηλότερο από αυτό που έχει ήδη καταβληθεί, καλείται ο κάτοχος της Άδειας Εκμετάλλευσης να καταβάλει τη διαφορά με τον τρόπο και στον χρόνο που καθορίζει εκάστοτε η Ε.Ε.Ε.Π. Εάν η μετακίνηση γίνεται προς περιοχή με μικρότερο ύψος τελών αδειοδότησης, η διαφορά δεν επιστρέφεται ούτε συμψηφίζεται.