- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 06: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

6.1 Ο κάτοχος της Άδειας Εκμετάλλευσης υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του νόμου και του Κανονισμού, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της Άδειας Εκμετάλλευσης καθώς και προς κάθε σχετική οδηγία ή κώδικα δεοντολογίας που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π.
6.2 Ο κάτοχος Άδειας Εκμετάλλευσης, μεταξύ άλλων, οφείλει:
6.2.1 Να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτρέπεται η χρήση από ανηλίκους εκείνων των παιγνίων που δεν είναι κατάλληλα για την ηλικία τους,
6.2.2 Να αποθαρρύνει την αλόγιστη χρήση παιγνίων.
6.2.3 Να εκμεταλλεύεται, στο πλαίσιο της άδειάς του, μόνο Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα, μέσω των οποίων διεξάγονται Αδειοδοτημένα Παίγνια, και τα οποία είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν αποκλειστικά σε Πιστοποιημένα Καταστήματα.
6.2.4 Να αποκλείει τη χρήση των Πιστοποιημένων Παιγνιομηχανημάτων για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων ή την παραλλαγή των Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων σε τυχερά καθώς και τη συνομολόγηση στοιχημάτων μεταξύ των παικτών ή/και τρίτων ή τη θέσπιση επάθλων για τους παίκτες.
6.2.5 Να διασφαλίζει ότι τα Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα και τα Αδειοδοτημένα Παίγνια δεν έχουν διαφοροποιηθεί, αλλοιωθεί, προγραμματιστεί εκ νέου ή με άλλο τρόπο υποστεί τροποποίηση οποιουδήποτε στοιχείου ή χαρακτηριστικού τους, από εκείνα που λήφθηκαν υπόψη προκειμένου το Παιγνιομηχάνημα ή το Παίγνιο να λάβει την πιστοποίηση, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π.
6.2.6 Να διασφαλίζει ότι κανένα πρόσωπο, πλην των Πιστοποιημένων Τεχνικών, δεν έχει πρόσβαση στα σημεία ρύθμισης των Πιστοποιημένων Παιγνιομηχανημάτων ή στο λογισμικό των Αδειοδοτημένων Παιγνίων.
6.2.7 Στην περίπτωση που διαπιστώσει:
α. οποιαδήποτε επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου προσώπου στις ρυθμίσεις ενός Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος ή Παιγνίου,
β. δυσλειτουργία ενός Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος,
γ. φθορές που δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την ασφαλή λειτουργία ενός Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος,
να διακόψει αμέσως τη λειτουργία του και να μην το θέσει σε επαναλειτουργία πριν αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα και διασφαλιστεί ότι το μηχάνημα πληροί όλες τις προϋποθέσεις πιστοποίησής του. Σε μη συνήθεις ή σοβαρές περιπτώσεις ενημερώνει εγγράφως την Ε.Ε.Ε.Π., αναφέροντας και τις ενέργειες που ακολούθησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
6.2.8 Στην περίπτωση που διαπιστώσει απόσπαση, αλλοίωση ή καταστροφή του σήματος του άρθρου 15 ενός Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος, να αναφέρει αμέσως το συμβάν στην Ε.Ε.Ε.Π. και να θέσει το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, μέχρι αυτό να ελεγχθεί από την Ε.Ε.Ε.Π. και να χορηγηθεί νέο σήμα νόμιμης λειτουργίας.
6.2.9 Να εξασφαλίζει ότι παρέχεται στα εξουσιοδοτημένα όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. πλήρης και απρόσκοπτη πρόσβαση στα Πιστοποιημένα Καταστήματα και την Αποθήκη του, καθώς και στα Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα και στα Αδειοδοτημένα Παίγνια.