- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 05: ΑΔΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

5.1 Για την εκμετάλλευση Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων με παιγνιομηχανήματα εκδίδεται άδεια από την Ε.Ε.Ε.Π., στο πλαίσιο άσκησης του επιτηδεύματος.
5.2 Κάτοχοι των Αδειών Εκμετάλλευσης μπορούν να είναι ατομικές επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα, με τη μορφή προσωπικής ή κεφαλαιουχικής εταιρίας, που φορολογούνται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του ν. 2238/1994 (Α` 151).
5.3 Τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν τη διοίκηση ή τη διαχείριση των επιχειρήσεων που ζητούν να λάβουν ή που διαθέτουν Άδεια Εκμετάλλευσης δεν πρέπει να έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και φοροδιαφυγής.
5.4 Κάθε Άδεια Εκμετάλλευσης εκδίδεται για συγκεκριμένο αριθμό Παιγνιομηχανημάτων και έχει ισχύ δώδεκα (12) μηνών, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημερομηνίας έκδοσής της.
5.5 Η Άδεια Εκμετάλλευσης δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστεί, να εισφερθεί, να εκμισθωθεί ή να εκχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Στην περίπτωση θανάτου φορέα ατομικής επιχείρησης, εκδίδεται νέα Άδεια Εκμετάλλευσης για το υπόλοιπο διάστημα ισχύος της αρχικής άδειας στο όνομα του νόμιμου κληρονόμου του, εφόσον αυτός πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, χωρίς την υποχρέωση καταβολής τέλους και παραβόλου.