- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 02: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

2.1 Πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού είναι η κατ’ επάγγελμα εκμετάλλευση της διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων. H εκμετάλλευση Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων γίνεται μόνον από κατόχους Άδειας Εκμετάλλευσης, με Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα και Παίγνια, σε Πιστοποιημένα Καταστήματα.
2.2 Στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού δεν εμπίπτουν τα Τεχνικά-Ψυχαγωγικά Παίγνια που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου.
2.3 Οι κάτοχοι Αδειών Εκμετάλλευσης διασφαλίζουν ότι, κατά τη διεξαγωγή των Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων, τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, προστατεύονται με τους καταλληλότερους τρόπους τα δικαιώματα των καταναλωτών, οι ανήλικοι καθώς και ότι η όλη διαχείρισή τους συμμορφώνεται προς τη δημόσια τάξη, τις αρχές του δημοσίου συμφέροντος και τις διατάξεις του Κανονισμού.
2.4 Η Πιστοποίηση Καταστήματος αφορά την καταλληλότητα των χώρων, αποκλειστικά και μόνο με βάση τις απαιτήσεις του Κανονισμού. Οι κάτοχοι Αδειών Εκμετάλλευσης και οι Υπεύθυνοι Εκμετάλλευσης Καταστήματος έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη λήψη κάθε προβλεπόμενης από τις κείμενες διατάξεις άδειας για τη νόμιμη, ασφαλή και σύμφωνη με τους υγειονομικούς κανόνες λειτουργία των Καταστημάτων.
2.5 Τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό έγγραφα διακινούνται κατ’ αρχήν σε έντυπη μορφή (με χαρτί). Η Ε.Ε.Ε.Π., κατά την τρέχουσα λειτουργία της, μπορεί να υιοθετήσει ηλεκτρονικό τρόπο διακίνησης.
2.6 Στις περιπτώσεις μεταβολών, μετακινήσεων, επεμβάσεων και περιστατικών που αφορούν Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα, Παίγνια και Καταστήματα, που, κατά τον Κανονισμό, αναγγέλλονται στην Ε.Ε.Ε.Π. προς ενημέρωσή της, χωρίς να απαιτείται έγκρισή της, η πράξη αναγγελίας πραγματοποιείται εντός τριών (3) εργασίμων ημερών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διάταξή του.
2.7 Τα ποσά των προβλεπομένων στον Κανονισμό τελών και παραβόλων καθορίζονται με την προβλεπόμενη στην παράγραφο 10 του άρθρου 50 του ν. 4002/11 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
2.8 Σε περίπτωση ανάκλησης της Άδειας Εκμετάλλευσης ή της Πιστοποίησης Παιγνίων, Παιγνιομηχανημάτων ή Καταστημάτων, καθώς και στην περίπτωση διακοπής της εκμετάλλευσης για οποιονδήποτε λόγο, τέλη και παράβολα που έχουν καταβληθεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τον Κανονισμό, δεν επιστρέφονται.
2.9 Η Ε.Ε.Ε.Π., κατά την κρίση της, μπορεί να διασταυρώνει, συνολικά ή δειγματοληπτικά, την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται στο πλαίσιο του Κανονισμού για τη χορήγηση των προβλεπομένων αδειοδοτήσεων και πιστοποιήσεων.