- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 41: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

41.1 Για τη διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα απαιτείται πιστοποίηση του Καταστήματος στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π. μετά από αίτηση του Φορέα Εκμετάλλευσης ή του Παραχωρησιούχου.
41.2 Η εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή, των Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα επιτρέπεται μόνον σε Αμιγείς Χώρους. Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρούνται αμιγείς χώροι για την εγκατάσταση Τυχερών Παιγνίων, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται με τον Κανονισμό.
41.3 Οι πιστοποιήσεις των Καταστημάτων διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα διακρίνονται σε τρείς (3) κατηγορίες ως εξής:
41.3.1 Πιστοποίηση τύπου Β’ για τα Καταστήματα διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε αμιγείς χώρους.
41.3.2 Πιστοποίηση τύπου Ε’ για την εγκατάσταση Παιγνιομηχανημάτων αποκλειστικά Τυχερών Παιγνίων σε θαλασσοπλοούντα πλοία που διενεργούν πλόες εξωτερικού.
41.3.3 Πιστοποίηση τύπου ΣΤ’ για τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε.
41.4 Σε όλα τα πιστοποιημένα Καταστήματα:
41.4.1 Απαγορεύεται να εγκαθίστανται ή/και να λειτουργούν μη Πιστοποιημένα Παίγνια και Παιγνιομηχανήματα.
41.4.2 Απαγορεύεται η διεξαγωγή Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων.
41.4.3 Απαιτούνται τουλάχιστον τρία (3) τετραγωνικά μέτρα καθαρού εμβαδού ανά Παιγνιομηχάνημα.
41.4.4 Εγκαθίστανται και λειτουργούν Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα μέχρι τον αριθμό που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις του νόμου.
41.4.5 Αναρτάται σε εμφανές σημείο της πρόσοψης του Καταστήματος σήμα πιστοποίησης νόμιμης λειτουργίας με τον κωδικό αριθμό και τον τύπο πιστοποίησης του Καταστήματος.
41.4.6 Αναρτώνται οι επιγραφές του άρθρου 44 του Κανονισμού