Άρθρο 36: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

36.1 Κάθε Παιγνιομηχάνημα Τυχερών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο ή πρόκειται να εγκατασταθεί σε Πιστοποιημένο Κατάστημα, πρέπει να είναι πιστοποιημένο από την Ε.Ε.Ε.Π.
36.2 Για κάθε Παιγνιομηχάνημα απαιτείται χωριστή πιστοποίηση. Η πιστοποίηση χορηγείται στον Πιστοποιημένο Κατασκευαστή, στον Πιστοποιημένο Εισαγωγέα, στον Φορέα Εκμετάλλευσης ή στον Παραχωρησιούχο.
36.3 Για κάθε Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα, η Ε.Ε.Ε.Π. εκδίδει το σήμα νόμιμης λειτουργίας του άρθρου 38.
36.4 Το κάθε Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα μπορεί να έχει εγκατεστημένα, αποκλειστικά και μόνο, Πιστοποιημένα Παίγνια προς χρήση από τους Παίκτες. Κάθε μεταβολή των εγκατεστημένων στο Πιστοποιημένο Παιγνιομηχάνημα Παιγνίων πρέπει να εγκρίνεται από την Ε.Ε.Ε.Π.
36.5 Απόσυρση Πιστοποιημένου Παιγνιομηχανήματος, οποτεδήποτε, πραγματοποιείται μόνο μετά από προηγούμενη έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π., η οποία του αφαιρεί το σήμα νόμιμης λειτουργίας του άρθρου 38 και του χορηγεί σήμα κατάστασης, κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 36.6
36.6 Πιστοποιημένα Παιγνιομηχανήματα τα οποία αποσύρονται από την λειτουργία, τίθενται σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις:
36.6.1 Κατάσταση απόσυρσης για επισκευή: όταν το Παιγνιομηχάνημα αποσυνδέεται και μετακινείται σε χώρο επισκευής.
36.6.2 Κατάσταση απόσυρσης για αποθήκευση: όταν το Παιγνιομηχάνημα αποσυνδέεται και μετακινείται σε χώρο αποθήκευσης.
36.6.3 Κατάσταση απόσυρσης για διάλυση: όταν το Παιγνιομηχάνημα αποσυνδέεται και μετακινείται σε χώρο διάλυσης.
36.6.4 Κατάσταση απόσυρσης για έξοδο από την Ελληνική Επικράτεια: όταν το Παιγνιομηχάνημα αποσυνδέεται και ακολουθείται διαδικασία εξόδου του από τη χώρα.
36.7 Ο Φορέας εκμετάλλευσης και οι Παραχωρησιούχοι έχουν την απόλυτη ευθύνη διατήρησης της κατάστασης του Παιγνιομηχανήματος κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, ενημερώνοντας την Ε.Ε.Ε.Π. για κάθε πρόθεση μεταβολής και λαμβάνοντας την έγκρισή της.

  • 5 Δεκεμβρίου 2012, 22:52 | ΒΛΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ VLTs ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΜΕ ΜΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟ ΚΠΣ Η ΟΧΙ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ; ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SERVER ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SERVER ΜΕ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑ; Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ H ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Η ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ VLTs ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 09:06 | Ε.Ε.Ε.Π.

    Σε απάντηση στο Μονσελάς Ιάκωβος.
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 08:14 | Μονσελάς Ιάκωβος

    Ως σχέδιο φαίνεται καλά οργανωμένο, δυο σημεία μόνο με προβληματίζουν:
    Σε μια εποχή που ήδη τα ήθη είναι πολύ χαλαρά και που η νεολαία έχει αποπροσανατολιστεί εντελώς, είναι σώφρον να δώσουμε άλλο ένα τυχερό παιχνίδι στην αγορά; Προσωπικά θεωρώ τον κρατικοκινούμενο τζόγο δείγμα παρακμής. Τα χρήματα που θα διετεθούν για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου καλύτερα να διατεθούν στην παιδεία μας που πάσχει.
    Δεύτερο σημείο είναι η ασφάλεια διεξαγωγής του παιχνιδιού. Αρκεί να ψάξεις στο διαδίκτυο για να βρείς εκατό «γκουρού» της πειρατείας που θα σου εξηγήσουν με βίντεο μάλιστα πως να «σπάσεις» οποιοδήποτε σύστημα και ασφάλεια. Επιπλέον, να θυμήσω ότι απο τα μαθηματικά ξέρουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει πραγματική τύχη στο ηλεκτρονικό παιχνίδι αφου όλα καθορίζονται απο τον επεξεργαστή, άρα είναι εφικτό για ένα καλό προγραμματιστή να βρεί τρόπο να διαβάζει εκ των προτέρων αυτή την απάντηση του επεξεργαστή.