Άρθρο 03: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

3.1 Οι ανήλικοι, όσοι είναι ηλικίας 18-21 ετών και οι Αυτοαποκλειόμενοι απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου διεξάγονται Τυχερά Παίγνια με Παιγνιομηχανήματα.
3.2 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης, οι Παραχωρησιούχοι, οι Υπεύθυνοι Εκμετάλλευσης, οι υπεύθυνοι λειτουργίας και οι υπάλληλοι των Καταστημάτων, καθώς και όσοι ασκούν μόνιμα ή προσωρινά εποπτεία στους χώρους όπου λειτουργούν Παιγνιομηχανήματα Τυχερών Παιγνίων, υποχρεούνται να απαγορεύουν στα άτομα που αναφέρονται στην παράγραφο 3.1 την είσοδο και την παραμονή στους χώρους αυτούς. Υποχρεούνται επίσης να αναρτούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των Καταστημάτων, σήμανση απαγόρευσης για την είσοδο στα άτομα αυτά.
3.3 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης και οι Παραχωρησιούχοι υποχρεούνται:
3.3.1 Να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα εγκατάστασης και λειτουργίας των Καταστημάτων των παραγράφων 6.3 και 6.4 και του άρθρου 42 του Κανονισμού.
3.3.2 Να λειτουργούν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας (help line) για θέματα που άπτονται της υπεύθυνης διεξαγωγής των Πιστοποιημένων Τυχερών Παιγνίων και την υποστήριξη των ευάλωτων στα Παίγνια αυτά ατόμων.
3.3.3 Να διαθέτουν σε κάθε Πιστοποιημένο Κατάστημα:
α. Οδηγό Παιγνίου για κάθε Πιστοποιημένο Τυχερό Παίγνιο σύμφωνα τα αναφερόμενα στο άρθρο 16 του Κανονισμού.
β. Ενημερωτικά έντυπα για το Υπεύθυνο Παιχνίδι (αυτοαποκλεισμός, γραμμή βοηθείας κλπ).
3.4 Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί με απόφασή της να επιβάλει στον Φορέα Εκμετάλλευσης και στους Παραχωρησιούχους, περιοριστικά και διορθωτικά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων, όπως ιδίως τροποποίηση της προειδοποιητικής σήμανσης καθώς και νέες μορφές ελέγχου της ηλικίας.

  • 30 Νοεμβρίου 2012, 16:33 | Ε.Ε.Ε.Π.

    Σε απάντηση στο Νίκος.
    Στα παιχνίδια που παίζονται σήμερα απο την ΟΠΑΠ μπορούν να παίζουν άτομα 18 ετών και άνω. Μόνο στα παιγνιομηχανήματα είναι πάνω από 21.
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

  • 25 Νοεμβρίου 2012, 14:28 | Νίκος

    Είναι λάθος να αποκλείονται οι ανήλικοι απο το να παίζουν τυχερά νόμιμα παιχνίδια. Και εάν κρίνεται απαραίτητη η αποτροπή ανηλίκων απο τα τυχερά παιχνίδια, να είναι έως τα 18, όχι έως τα 21. Καθώς μετά τα 18 υπάρχει ενηλικίωση.

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 21:26 | Ε.Ε.Ε.Π.

    Σε απάντηση στο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΦΤΣΗΣ.
    Στα καταστήματα του ΟΠΑΠ επιτρέπεται η είσοδος μετά τα 18. Στα καταστήματα με παιγνιομηχανήμτα θα επιτρέπεται μετά τα 21. Το ποινικό αδίκημα να επιτρέψει κανείς σε ανήλικο να παίζει είναι ιδιαίτερα βαρύ, το ίδιο και τα πρόστιμα.Επιπλέον, η κάρτα παίκτη εκδίδεται με βάση την ηλικία, άρα ο ανήλικος δεν θα μπορεί να εκδώσει κάρτα και να παίξει.
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2012, 18:00 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΦΤΣΗΣ

    Αξιοτιμοι κυριοι
    Θα σταθω στο θεμα των ανηλικων
    στην Ελλαδα οι ανηλικοι εχουν προσβαση »παντου» αυτο ειναι καλο γιατι δεν μεγαλωνουν σε μια κοινωνια απαγορευσης,
    ομως εχουν προσβαση στα πρακτορεια του ΟΠΑΠ και στα υπολοιπα καταστηματα που θα εγκατασταθουν ,αυτο ειναι γεγονος διαπιστωμενο στο
    παρελθον.
    Δεν υπαρχει αναλογη παιδεια στην Ελλαδα
    θα παιζουν το χαρτζιλικι και ο υπευθυνος θα κανει τα στραβα ματια .
    θα ειναι κατι αναλογο με την απαγορευση διαθεσης αλκοολ σε ανηλικους
    σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΛΚΟΟΛ.