- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 03: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

3.1 Οι ανήλικοι, όσοι είναι ηλικίας 18-21 ετών και οι Αυτοαποκλειόμενοι απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου διεξάγονται Τυχερά Παίγνια με Παιγνιομηχανήματα.
3.2 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης, οι Παραχωρησιούχοι, οι Υπεύθυνοι Εκμετάλλευσης, οι υπεύθυνοι λειτουργίας και οι υπάλληλοι των Καταστημάτων, καθώς και όσοι ασκούν μόνιμα ή προσωρινά εποπτεία στους χώρους όπου λειτουργούν Παιγνιομηχανήματα Τυχερών Παιγνίων, υποχρεούνται να απαγορεύουν στα άτομα που αναφέρονται στην παράγραφο 3.1 την είσοδο και την παραμονή στους χώρους αυτούς. Υποχρεούνται επίσης να αναρτούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των Καταστημάτων, σήμανση απαγόρευσης για την είσοδο στα άτομα αυτά.
3.3 Ο Φορέας Εκμετάλλευσης και οι Παραχωρησιούχοι υποχρεούνται:
3.3.1 Να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα εγκατάστασης και λειτουργίας των Καταστημάτων των παραγράφων 6.3 και 6.4 και του άρθρου 42 του Κανονισμού.
3.3.2 Να λειτουργούν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας (help line) για θέματα που άπτονται της υπεύθυνης διεξαγωγής των Πιστοποιημένων Τυχερών Παιγνίων και την υποστήριξη των ευάλωτων στα Παίγνια αυτά ατόμων.
3.3.3 Να διαθέτουν σε κάθε Πιστοποιημένο Κατάστημα:
α. Οδηγό Παιγνίου για κάθε Πιστοποιημένο Τυχερό Παίγνιο σύμφωνα τα αναφερόμενα στο άρθρο 16 του Κανονισμού.
β. Ενημερωτικά έντυπα για το Υπεύθυνο Παιχνίδι (αυτοαποκλεισμός, γραμμή βοηθείας κλπ).
3.4 Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί με απόφασή της να επιβάλει στον Φορέα Εκμετάλλευσης και στους Παραχωρησιούχους, περιοριστικά και διορθωτικά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων, όπως ιδίως τροποποίηση της προειδοποιητικής σήμανσης καθώς και νέες μορφές ελέγχου της ηλικίας.