- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

ΜΕΡΟΣ III. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1. Η διεξαγωγή και μετάδοση του Τυχερού Παιγνίου επιτρέπεται μόνο μετά την ανάρτηση των στοιχείων του στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π., η οποία θα γίνεται το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος επτά (7) ημερών από την υποβολή της δήλωσης αποδοχής της παραγράφου 3.1.1. των Γενικών Αρχών της απόφασης αυτής. Η ανάρτηση γίνεται μετά από έλεγχο της πληρότητας των στοιχείων της δήλωσης. Εάν η Ε.Ε.Ε.Π. διαπιστώσει ελλιπή συμπλήρωσή της, ενημερώνει σχετικά τον Πάροχο. Στην περίπτωση αυτή το χρονικό διάστημα των επτά (7) ημερών διακόπτεται μέχρι την υποβολή των σχετικών στοιχείων και παρατείνεται κατά τρεις (3) ακόμη ημέρες.
2. Η θέσπιση των όρων του Τυχερού Παιγνίου και η ευθύνη για την τήρησή τους βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον Πάροχο. Η Ε.Ε.Ε.Π. δεν χορηγεί, εκ των προτέρων, έγκριση των όρων.
3. Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί οποτεδήποτε:
3.1 Να πραγματοποιήσει έλεγχο της συμμόρφωσης τους προς τις Γενικές Αρχές και τους Κανόνες Διεξαγωγής της απόφασης αυτής.
3.2. Να προβαίνει σε έλεγχο προς επιβεβαίωση της τήρησης των στοιχείων της δήλωσης της παραγράφου 3.1.1. των Γενικών Αρχών της παρούσας και των όρων διεξαγωγής του παιγνίου, κατά τη διάρκεια ή ακόμη και μετά τη λήξη του Τυχερού Παιγνίου.
3.3. Να παραγγέλλει στον Πάροχο τη διακοπή της διεξαγωγής του Τυχερού Παιγνίου, όταν διαπιστώνεται η μη συμμόρφωση της υποπαραγράφου 3.1 ή η μη τήρηση της υποπαραγράφου 3.2 της παραγράφου αυτής.
4. Ο Πάροχος οφείλει για κάθε κύκλο παιγνίων να συγκεντρώνει και διατηρεί για διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών στοιχεία σχετικά με:
4.1. Τον αριθμό των συνολικών Συμμετοχών.
4.2. Τη συνολική αξία των Επάθλων / Κερδών που χορηγήθηκαν στους νικητές.
4.3. Τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας των νικητών.
5. Ο Πάροχος οφείλει να παρέχει πρόσβαση στην Ε.Ε.Ε.Π. και στα εντεταλμένα όργανα αυτής στα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου, με τον τρόπο και στον χρόνο που η Αρχή θα ζητήσει.
6. Ο Πάροχος οφείλει να εξασφαλίζει πως κάθε υπεργολάβος, με τον οποίο συμβάλλεται για τη διεξαγωγή η/και την προβολή του Τυχερού Παιγνίου, θα παρέχει στην Ε.Ε.Ε.Π. και στα εντεταλμένα αυτής όργανα, πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και στοιχεία, σχετικά με το Τυχερό Παίγνιο, με τον τρόπο και στον χρόνο που η Αρχή θα ζητήσει .
7. Η διεξαγωγή και η εκμετάλλευση Τυχερού Παιγνίου μέσω ραδιοτηλεοπτικών ή κάθε είδους τηλεπικοινωνιακών μέσων κατά παράβαση των διατάξεων της απόφασης αυτής και των άρθρων 25 περίπτωση β΄ και 53 του ν.4002/2011 (Α 180), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, επισύρει τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις των άρθρων 51 και 52 του ν.4002/2011 (Α 180), όπως ισχύει.