- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 07: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

7.1 Για την οργάνωση, διεξαγωγή, διαχείριση και λειτουργία κάθε είδους Τυχερού Παιγνίου στην Ελληνική Επικράτεια ο Φορέας Εκμετάλλευσης με την επιφύλαξη των ειδικότερων όρων της παρούσας συμβάλλεται ελευθέρως με Πράκτορες.
7.2 Οι Συμβάσεις Πρακτόρευσης καταρτίζονται εγγράφως. Ο Φορέας Εκμετάλλευσης υποχρεούται να διατηρεί αρχείο όλων των Συμβάσεων Πρακτόρευσης καθώς και κάθε τροποποίησης ώστε να είναι σε θέση να γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π. κάθε πληροφορία που τυχόν αυτή απαιτήσει.
7.3 Στις Συμβάσεις Πρακτόρευσης πρέπει να περιλαμβάνονται απαραιτήτως και τα ακόλουθα:
7.3.1 Ο τύπος του Πρακτορείου.
7.3.2 Τα είδη των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται στο Πρακτορείο. Ο Φορέας Εκμετάλλευσης πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα στο πλαίσιο της πολιτικής της παραγράφου 3.4 της παρούσας και προς συμμόρφωση με τις σχετικές υποδείξεις της Ε.Ε.Ε.Π να καθορίζει τα συγκεκριμένα είδη Τυχερών Παιγνίων που παρέχονται από κάθε Πρακτορείο.
7.3.3 Την υποχρέωση των Πρακτόρων να παρέχουν άμεσα κάθε πληροφορία ή έγγραφο που θα ζητηθεί από την Ε.Ε.Ε.Π. σε σχέση με τα Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται στο Πρακτορείο και να παρέχουν στα εξουσιοδοτημένα όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. απρόσκοπτη πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο στο Πρακτορείο.
7.3.4 Τη ρητή δήλωση των Πρακτόρων ότι έχουν λάβει γνώση της παρούσης και των κανονιστικών και νομοθετικών πράξεων που διέπουν τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων και την υποχρέωσή τους να συμμορφώνονται με αυτές.
7.3.5 Την υποχρέωση των Πρακτόρων να ακολουθούν τις διαδικασίες, οδηγίες και υποδείξεις του Φορέα Εκμετάλλευσης και της ΕΕΕΠ και ιδίως τις διαδικασίες που εφαρμόζει ο Φορέας Εκμετάλλευσης για την αποφυγή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων, την ασφάλεια και συντήρηση του εξοπλισμού διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων, το υπεύθυνο παιχνίδι, και την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού.
7.3.6 Την υποχρέωση των Πρακτόρων για την τήρηση εχεμύθειας ως προς την ταυτότητα των διαγωνιζόμενων.
7.3.7 Τη συμμόρφωση των Πρακτόρων με τις κατά περίπτωση κείμενες διατάξεις που διέπουν τη δραστηριότητά των Πρακτορείων και τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται από τα Πρακτορεία.
7.3.8 Τη διασφάλιση της ενημέρωσης του κοινού με τρόπο πλήρη σαφή και μη παραπλανητικό.
7.3.9 Την ευθύνη των Πρακτόρων για την επέκταση των ως άνω υποχρεώσεων και σε όλα τα πρόσωπα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης ή μη εργασίας στο Πρακτορείο τους.
7.3.10 Συμβατικά μέτρα ελέγχου και κυρώσεων καθώς και προληπτικές εξασφαλίσεις για την τήρηση εκ μέρους των Πρακτόρων των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία και τη Σύμβασης Πρακτόρευσης.
7.3.11 Τα στοιχεία του Υπεύθυνου Πρακτορείου.
7.3.12 Τις οικονομικές σχέσεις του Φορέα Εκμετάλλευσης με τους Πράκτορες.
7.3.13 Την υποχρέωση των συμβαλλομένων για συνεχή επιμόρφωση των Πρακτόρων.
7.3.14 Την υποχρέωση του Φορέα Εκμετάλλευσης να συντάσσει και να διατηρεί σε ισχύ ευκρινή, σαφή, πλήρη, δίκαιη και αντικειμενική εμπορική πολιτική για τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων.
7.3.15 Τους λόγους καταγγελίας των Συμβάσεων, ανάμεσα στους οποίους πρέπει να περιλαμβάνεται και η διαπιστωμένη παραβίαση της παρούσας και των κανονιστικών και νομοθετικών διατάξεων που διέπουν την Αγορά Παιγνίων καθώς και τις συνέπειες, σε περίπτωση καταγγελίας.
7.3.16 Την πρόβλεψη ότι οι Συμβάσεις Πρακτόρευσης και τα δικαιώματα που εδραιώνουν ως προς την πρακτόρευση των Τυχερών Παιγνίων είναι προσωποπαγή και αμεταβίβαστα.
7.4 Πλέον των ως άνω συμβάσεων ο Φορέας Εκμετάλλευσης καθορίζει εμπορική πολιτική την οποία γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π, η οποία κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνει:
7.4.1 Τον τρόπο συμμετοχής του κοινού στα Τυχερά Παίγνια
7.4.2 Τον τρόπο καταβολής των κερδών
7.4.3 Τις προμήθειες των Πρακτόρων
7.4.4 Τον τρόπο απόδοσης των εισπράξεων και εκκαθάρισης των οικονομικών συναλλαγών με τους Πράκτορες.
7.4.5 Το τυχόν πιστωτικό όριο κάθε Πράκτορα και η κλιμάκωση αυτού ανάλογα με τη συμμόρφωση του Πράκτορα με τις συμβατικές και κανονιστικές του υποχρεώσεις.