- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 06: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

6.1 Σε κάθε Πρακτορείο ορίζεται Υπεύθυνος Πρακτορείου, ο οποίος ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με τον Φορέα Εκμετάλλευσης για την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας και των σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε.Ε.Π.
6.2 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου υποχρεούται να συμμορφώνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας, καθώς και προς κάθε σχετική οδηγία ή κώδικα δεοντολογίας που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π.
6.3 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου είναι φυσικό πρόσωπο ηλικίας 25 έως 60 ετών, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
6.3.1 Έχει την ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
6.3.2 Δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών, φοροδιαφυγής και τυχερών παιγνίων. Οι παραπάνω περιορισμοί ισχύουν, στη μεν περίπτωση των προσωπικών εταιρειών για τους εταίρους, στη δε περίπτωση των κεφαλαιουχικών εταιρειών, για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους μετόχους και τους διαχειριστές αυτών.
6.3.3 Διαθέτει, τουλάχιστον απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αντίστοιχο αυτού και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν υπέχει υποχρέωση ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
6.3.4 Γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.
6.4 Ως Υπεύθυνος Πρακτορείου ορίζεται ο Πράκτορας. Σε περίπτωση που ο Πράκτορας είναι νομικό πρόσωπο ως υπεύθυνος Πρακτορείου ορίζεται ο διαχειριστής ή νόμιμος εκπρόσωπος αυτού.
6.5 Ο Υπεύθυνος Πρακτορείου οφείλει:
6.5.1 Να επιτηρεί τη διεξαγωγή των Τυχερών Παιγνίων και να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να απαγορεύεται η είσοδος ατόμων που δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στα Τυχερά Παίγνια που διεξάγονται από το Πρακτορείο.
6.5.2 Να αποθαρρύνει την αλόγιστη χρήση Τυχερών Παιγνίων.
6.5.3 Να ενθαρρύνει τους Παίκτες να κάνουν διαλείμματα από την ενασχόλησή τους με τα Τυχερά Παίγνια.
6.5.4 Να διασφαλίζει ότι στο Πρακτορείο διεξάγονται μόνο νόμιμα Τυχερά Παίγνια.
6.5.5 Να συντηρεί τις επιγραφές που αναρτώνται στο Πρακτορείο, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων της Ε.Ε.Ε.Π.
6.5.6 Να διασφαλίζει ότι κανένα πρόσωπο, πλην των εξουσιοδοτημένων για το σκοπό αυτό προσώπων από το Φορέα Εκμετάλλευσης δεν έχει πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και το λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων.
6.5.7 Να παρέχει στα εξουσιοδοτημένα όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. απρόσκοπτη πρόσβαση στον τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που είναι εγκατεστημένο στο Πρακτορείο, στο οποίο ορίστηκε υπεύθυνος.
6.5.8 Να συμμορφώνεται με τις κατά περίπτωση κείμενες διατάξεις που διέπουν τη δραστηριότητά του Πρακτορείου και τη διεξαγωγή και λειτουργία των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται από το Πρακτορείο που έχει οριστεί υπεύθυνος.
6.5.9 Να ακολουθεί και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες και υποδείξεις του Φορέα Εκμετάλλευσης και της Ε.Ε.Ε.Π.