- Ανοικτή Διακυβέρνηση - https://www.opengov.gr/consultations -

Ερώτηση 15

EΡΩΤΗΣΗ 15: Σε περίπτωση που στο (14) επιλεγεί το (α), προτείνετε:
(i) τις ειδικότερες προϋποθέσεις υποδιαίρεσης των συμβάσεων σε τμήματα (πχ. ανά είδος ή/και αξία σύμβασης, γεωγραφική περιοχή, κλπ)
(ii) εάν οι εν λόγω προϋποθέσεις θα πρέπει να καθοριστούν στην πράξη/στις πράξεις ενσωμάτωσης των Οδηγιών ή σε δευτερογενές δίκαιο (πδ, κυα, υα).
Διευκρινίσεις: Οι αιτιολογικές σκέψεις (78) και (87) των Οδηγιών 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ αντιστοίχως αναφέρουν ότι, προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς θα πρέπει ιδίως να ενθαρρύνονται να υποδιαιρούν τις μεγάλες συμβάσεις σε τμήματα, η δε υποδιαίρεση θα μπορούσε να γίνεται είτε σε ποσοτική βάση, ώστε το μέγεθος των επιμέρους συμβάσεων να αντιστοιχεί καλύτερα στις δυνατότητες των ΜΜΕ, είτε σε ποιοτική βάση, αναλόγως του είδους και των διαθέσιμων εξειδικεύσεων, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα το περιεχόμενο των επιμέρους συμβάσεων στους εξειδικευμένους τομείς των ΜΜΕ ή σύμφωνα με τις διαδοχικές φάσεις των σχεδίων.

———————————————-
Οριζόντια διευκρίνιση: Για διευκόλυνση των αποδεκτών του παρόντος εγγράφου στο Παράρτημα παρατίθενται οι συναφείς με τα παραπάνω θέματα διατάξεις των οδηγιών.

Τέλος επισημαίνεται ότι, ανεξάρτητα από τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, είναι ευπρόσδεκτες ενδεχόμενες παρατηρήσεις/σχόλια που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις παραπάνω ερωτήσεις/επιλογές, εφόσον αφορούν σε θέματα του παρόντος εγγράφου διαβούλευσης – ήτοι θέματα που αφορούν σε: 1. Κεντρικές Αρχές Αγορών (ΚΑΑ), 2. – Διασυνοριακή ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, 3. Υποδιαίρεση συμβάσεων σε τμήματα (πρόσβαση ΜΜΕ στις δημόσιες συμβάσεις) [με χρήση ελεύθερου κειμένου].