Ερώτηση 13

ΕΡΩΤΗΣΗ 13: Εξαιρουμένων των συμβάσεων οι οποίες έχουν τυχόν υποδιαιρεθεί υποχρεωτικά σε τμήματα (πρβ. ΕΠΙΛΟΓΗ 10), θεωρείτε ότι στην πράξη/στις πράξεις ενσωμάτωσης των Οδηγιών πρέπει να γίνει ειδικότερη αναφορά ή/και να προβλεφθεί ειδικός/αναλυτικός τρόπος αιτιολόγησης της απόφασης των αναθετουσών αρχών να μην υποδιαιρούν τις συμβάσεις σε τμήματα;
Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, προτείνετε ενδεικτικούς τρόπους αιτιολόγησης ή/και προτείνετε τα στοιχεία που κατά την άποψή σας πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον η αιτιολόγηση της εν λόγω απόφασης) .
Διευκρινίσεις: Σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η απόφαση της αναθέτουσας αρχής (ιδίως η αιτιολόγηση αυτής) από ενδιαφερόμενο που έχει σχετικό έννομο συμφέρον (πχ. υποψήφιο προσφέροντα – οικονομικό φορέα ο οποίος θα είχε συμφέρον να του ανατεθεί συγκεκριμένη σύμβαση υποδιαιρεμένη σε τμήματα), υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω απόφαση μπορεί να προσβληθεί σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες κανόνες σχετικά με την έννομη προστασία κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

  • 23 Απριλίου 2015, 08:57 | Ελένη

    Πρέπει να γίνει ειδικότερη αναφορά ή/και να προβλεφθεί ειδικός/αναλυτικός τρόπος αιτιολόγησης της απόφασης των αναθετουσών αρχών να μην υποδιαιρούν τις συμβάσεις σε τμήματα.
    Νομίζω οτι η ΕΑΑΔΗΣΥ σε συνεργασία με την ΓΓΕ δύναται να βρει τους ενδεδειγμένους τρόπους αιτιολόγησης.