- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 03 – ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

3.1 Ο Κάτοχος Άδειας διασφαλίζει ότι κάθε δραστηριότητα στον τομέα των Παιγνίων ασκείται με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, όπως ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της με αριθμό 163/5/09.07.2015 (Β 1788) Απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π. με τίτλο «Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού» και σχετικές Οδηγίες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η μη λελογισμένη συμμετοχή στα Παίγνια.
3.1.1 Ο Κάτοχος Άδειας:
α) Προάγει τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού σχεδιάζοντας και υλοποιώντας στρατηγικές προώθησης των αρχών αυτών με καθορισμένους στόχους και δράσεις που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της αγοράς και τις βέλτιστες πρακτικές και αξιοποιεί τα ευρήματα της σύγχρονης έρευνας στο πεδίο του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Προς τούτο, ο Κάτοχος Άδειας καταρτίζει, σύμφωνα με τα παραπάνω, σχέδιο δράσεων Υπεύθυνου Παιχνιδιού, το οποίο γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π.. Το σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της γνωστοποίησης και εφόσον η Ε.Ε.Ε.Π., μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, δεν ζητήσει επιπλέον στοιχεία ή δεν διατυπώσει αντίθετη άποψη. Ο Κάτοχος Άδειας τηρεί αρχείο δράσεων Υπεύθυνου Παιχνιδιού.
β) Στα Σημεία Πληροφόρησης:
β1) παρέχει συμβουλές για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και ενημερώνει για τις αρνητικές συνέπειες από τη μη λελογισμένη ενασχόληση με τα Παίγνια,
β2) γνωστοποιεί την ύπαρξη Σημείου Ενημέρωσης και Βοήθειας και
β3) γνωστοποιεί στοιχεία επικοινωνίας ελληνικών φορέων υποστήριξης σχετικών με τον εθισμό στα τυχερά παίγνια και κέντρων απεξάρτησης.
γ) Στα Σημεία Ενημέρωσης και Βοήθειας διαθέτει, τουλάχιστον, τα παρακάτω:
γ1) έντυπα διαδικασίας αποκλεισμού,
γ2) τεστ αυτοαξιολόγησης σχετικά με την προβληματική συμμετοχή στα τυχερά παίγνια και
γ3) πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας ελληνικών φορέων υποστήριξης σχετικών με τον εθισμό στα τυχερά παίγνια και κέντρων απεξάρτησης.
3.1.2 Ο Κάτοχος Άδειας ενημερώνει μέσω του ιστοτόπου του για τις δράσεις που υλοποιεί σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι και σε κάθε περίπτωση αναρτά τις πληροφορίες και το υλικό που αναφέρονται στα υπό στοιχεία γ1) – γ3) της προηγούμενης παραγράφου.
3.1.3 Οποιαδήποτε αναφορά για το Υπεύθυνο Παιχνίδι επί των εμπορικών ανακοινώσεων δεν λογίζεται ως δράση Υπεύθυνου Παιχνιδιού.