- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 34 – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

34.1 Οι πάροχοι υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου που είναι νόμιμα εγκατεστημένοι σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου και κατέχουν σχετική νόμιμη άδεια λειτουργίας και παροχής τέτοιων υπηρεσιών και είχαν υποβάλει έως 31.12.2011 οικειοθελή αίτηση υπαγωγής στο φορολογικό καθεστώς του ν.4002/2011 (Α 180):
34.1.1 Προσαρμόζουν την παροχή των στοιχηματικών γεγονότων που παρέχουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11, εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη ισχύος του Κανονισμού, άλλως εφαρμόζονται οι διατάξεις και επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις της με αριθμό 51/3/26.04.2013 (Β 1147) απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π..
34.1.2 Υποβάλλουν αίτηση χορήγησης Άδειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του Κανονισμού. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης για τη χορήγηση Άδειας, οι ανωτέρω πάροχοι παύουν αμέσως τη λειτουργία τους. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης οι ανωτέρω πάροχοι παύουν τη λειτουργία τους, εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοση της απορριπτικής απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π..
34.1.3 Γνωστοποιούν στην Ε.Ε.Ε.Π. τον Οδηγό Παιγνίων του άρθρου 14 και υποβάλλουν προς έγκριση στην Ε.Ε.Ε.Π. τη Σύμβαση Προσχώρησης του άρθρου 15, εντός τριάντα (30) ημερών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας.
34.1.4 Υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις πιστοποίησης των ΤΜΚΥ του άρθρου 12 εντός έξι (6) μηνών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας, άλλως η Άδεια ανακαλείται αυτοδίκαια και το καταβληθέν τίμημα δεν επιστρέφεται.
34.1.5 Ολοκληρώνουν την εγκατάσταση του Ενδιάμεσου Συστήματος Ελέγχου και της Πύλης Ελέγχου σε Πραγματικό Χρόνο (Gateway) σε διασύνδεση με την Ε.Ε.Ε.Π και με την Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 31 και τις Τεχνικές Προδιαγραφές, εντός δώδεκα (12) μηνών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας, άλλως η Άδεια ανακαλείται αυτοδίκαια και το καταβληθέν τίμημα δεν επιστρέφεται.
34.1.6 Διασφαλίζουν ότι τα πρόσωπα που επιτελούν Κρίσιμες Λειτουργίες λαμβάνουν Άδεια Καταλληλότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην με αριθμό ΧΧΧ απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., εντός τριών (3) μηνών από την επομένη χορήγησης της Άδειας.
34.1.7 Προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, με τα οποία πιστοποιείται η συμμόρφωση των ιστοτόπων καθώς και των πληροφορικών συστημάτων και υποσυστημάτων διοργάνωσης και διεξαγωγής των Παιγνίων με τον Κανονισμό και τις Τεχνικές Προδιαγραφές, εντός δώδεκα (12) μηνών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας, άλλως η Άδεια ανακαλείται αυτοδίκαια και το καταβληθέν τίμημα δεν επιστρέφεται.
34.1.8 Υποβάλλουν στην Αρχή, συμβάσεις που τυχόν έχουν συνάψει με τρίτους, το αντικείμενο των οποίων σχετίζεται, αμέσως, με τη διοργάνωση και διεξαγωγή των Παιγνίων εντός δύο (2) μηνών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας.
34.1.9 Υποβάλλουν στην Αρχή, τον Κανονισμό Λειτουργίας του άρθρου 25, εντός τριών (3) μηνών από την επομένη της χορήγησης της Άδειας.
34.2 Σε όλες τις περιπτώσεις ανάκλησης της Άδειας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος η εγγυητική επιστολή του άρθρου 6 επιστρέφεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6.3.