- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 24 – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ – ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

24.1 Όλες οι διαφορές που απορρέουν ή σχετίζονται με τη Σύμβαση Προσχώρησης, υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων των Αθηνών ή αυτών της έδρας ή μόνιμης εγκατάστασης του Κατόχου της Άδειας, εφόσον αυτός έχει έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

24.2 Σε περίπτωση που ανακύψει διαφορά, διαφωνία ή αμφισβήτηση, απορρέουσα ή σχετιζόμενη με τη Σύμβαση Προσχώρησης, ο Κάτοχος Άδειας και ο Παίκτης οφείλουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φιλική διευθέτηση της διαφοράς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις κείμενες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις.

24.3 Για τη φιλική διευθέτηση της διαφοράς τα μέρη της Σύμβασης Προσχώρησης απευθύνονται σε έναν από τους Φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι καταχωρημένοι στο οικείο Μητρώο που τηρείται βάσει των διατάξεων της με αριθμό 70330οικ./2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β 1421), όπως κάθε φορά ισχύει.

24.4 Πριν από τη προσφυγή των μερών στη διαδικασία φιλικής διευθέτησης της διαφοράς, τα μέρη θέτουν σε γνώση της Ε.Ε.Ε.Π. τα στοιχεία και δεδομένα που αφορούν στη διαφορά, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους για φιλική διευθέτηση.

24.4.1 Η Αρχή μπορεί να αρνηθεί στα μέρη την προσφυγή σε διαδικασία φιλικής διευθέτησης της διαφοράς εάν, με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, κρίνει ότι με αυτήν επιδιώκεται η καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μερών που απορρέουν από τη Σύμβαση.

24.5 Εάν η προσπάθεια φιλικής διευθέτησης αποτύχει ή απορριφθεί από την Ε.Ε.Ε.Π., η διαφορά επιλύεται σύμφωνα με τα ειδικώς προβλεπόμενα στη Σύμβαση Προσχώρησης.

24.6 Διευθέτηση που επιτυγχάνεται μεταξύ των μερών δεν αναιρεί το δικαίωμα αυτών να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

24.7 Διευθέτηση που επιτυγχάνεται μεταξύ των μερών δεν αναιρεί το δικαίωμα της Ε.Ε.Ε.Π. να προβεί στους κατά νόμο απαιτούμενους ελέγχους και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες στις κείμενες διατάξεις διοικητικές κυρώσεις.