Άρθρο 17 – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

17.1 Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να παρέχει στον Παίκτη τη δυνατότητα να προβαίνει, μέσω του Ιστοτόπου, στον προσωρινό ή οριστικό αποκλεισμό του από τη συμμετοχή στα Παίγνια. Εξασφαλίζει δε, ότι ο Παίκτης δεν συμμετέχει στα Παίγνια μετά τη θέση αυτού σε αποκλεισμό.

17.2 Ο προσωρινός αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός. Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να θέσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Φραγής» σύμφωνα με το άρθρο 20 και να τον διατηρεί στην κατάσταση αυτή για την περίοδο του προσωρινού αποκλεισμού.

17.3 Ο οριστικός αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους. Στην περίπτωση που ο Παίκτης ζητά τον οριστικό αποκλεισμό του, ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να κλείσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη και να τερματίσει τη συμβατική σχέση. Ο παίκτης δεν μπορεί να εγγραφεί εκ νέου πριν από το πέρας ενός (1) έτους από το κλείσιμο του Ηλεκτρονικού Λογαριασμού λόγω οριστικού αποκλεισμού.

17.4 Ο Κάτοχος Άδειας παρέχει στον Παίκτη τη δυνατότητα προσωρινής αποχής από τη Συμμετοχή στα Παίγνια, για είκοσι τέσσερις (24) ώρες. Εφόσον ο Παίκτης επιλέξει την προσωρινή αποχή, ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να θέσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Φραγής» και να τον διατηρεί στην κατάσταση αυτή  για την περίοδο προσωρινής αποχής.

17.5 Ο Κάτοχος Άδειας ενημερώνει τον Παίκτη που αποκλείστηκε σύμφωνα με τις παραγράφους 17.2 και 17.3 καθώς και στην περίπτωση πέντε (5) προσωρινών αποχών, σχετικά με τη δυνατότητα λήψης συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης από ελληνικό κέντρο απεξάρτησης.

17.6 Ο Κάτοχος Άδειας εγγράφει με ευθύνη του τα πρόσωπα που αποκλείστηκαν σύμφωνα με τις παραγράφους 17.2 και 17.3 στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π., σύμφωνα με τις Οδηγίες της.

17.7 Πριν από τη δημιουργία κάθε Ηλεκτρονικού Λογαριασμού, ο Κάτοχος Άδειας ανατρέχει υποχρεωτικά στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων, προκειμένου να διαπιστώσει ότι το πρόσωπο που επιθυμεί την δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού, δεν είναι εγγεγραμμένο σε αυτό. Εάν το πρόσωπο είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο, η δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού απορρίπτεται.

17.8 Το Μητρώο είναι προσβάσιμο σε όλους τους Κατόχους της Άδειας, σύμφωνα με τις Οδηγίες που εκδίδει η Ε.Ε.Ε.Π..

17.9 Η εγγραφή ενός Παίκτη στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων, συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη Συμμετοχή στα Παίγνια όλων των Κατόχων. Κάθε Κάτοχος Άδειας διασφαλίζει ότι Παίκτης που εγγράφηκε στο Μητρώο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει Συμμετοχή για όσο χρονικό διάστημα είναι εγγεγραμμένος σε αυτό.

17.10 Η Ε.Ε.Ε.Π. διασφαλίζει την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των Κατόχων για τις σχετικές με τον αποκλεισμό πληροφορίες που τηρούνται στο Μητρώο και την έγκαιρη και ευχερή πρόσβαση σε αυτό.

17.11 Ο Κάτοχος Άδειας δεν δέχεται κατάθεση σε Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη που έχει ήδη δημιουργηθεί εάν τα στοιχεία του Προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί ο Λογαριασμός αυτός δεν έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π..

  • 4 Φεβρουαρίου 2019, 12:45 | The Stars Group

    The minimum ban period of one month (as set out in par. 2) is too long. A player shall be given the ability to choose shorter ban periods (the 24 hours self-ban of par. 4 is not enough). There is no reason for the regulation to impose so specific limits.

  • 4 Φεβρουαρίου 2019, 11:44 | Intralot

    17.8 Να αποσαφηνιστεί ποια στοιχεία θα είναι προσβάσιμα στους Κατόχους της ‘Αδειας.
    17.10 Προτείνεται να διευκρινιστεί ο τρόπος πιστοποίησης του αποκλεισμένου παίκτη κατά την δημιουργία νέου λογαριασμού σε οποιοδήποτε Πάροχο.
    Προτείνεται να ορισθούν ποια στοιχεία του αποκλεισμένου παίκτη θα εμφανίζονται στο Μητρώο.
    Να αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα γίνετε ο συγχρονισμός των συστημάτων Παρόχου και Ε.Ε.Π.Π.

  • 4 Φεβρουαρίου 2019, 10:06 | GML INTERACTIVE LIMITED (STOIXIMAN)

    ΑΡΘΡΟ 17

    Στο τελευταίο εδάφιο του άρθρου 17.3. του σχεδίου Κανονισμού αναφέρεται ότι ο Παίκτης δεν μπορεί να εγγραφεί εκ νέου πριν από το πέρας ενός (1) έτους από το κλείσιμο του Ηλεκτρονικού Λογαριασμού λόγω οριστικού αποκλεισμού. Δεδομένου ότι στο άρθρο 16.5. του σχεδίου Κανονισμού αναφέρεται ότι ο Κάτοχος Άδειας δημιουργεί ένα μοναδικό Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη για κάθε Παίκτη, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν η νέα εγγραφή δύναται να πραγματοποιείται με το παλαιό όνομα χρήστη (user name) ή αν θα απαιτείται νέο όνομα χρήστη.

  • 29 Ιανουαρίου 2019, 21:00 | Χρήστος

    Θα πρέπει να απαγορευτεί ο περιορισμός ορίων πονταρίσματος σε παίχτες. Πρέπει να προσφέρεται το παιχνίδι με ισότιμους όρους προς όλους.

  • 27 Ιανουαρίου 2019, 21:21 | Nik

    Σε καμια παραγραφο-αρθρο δεν ανεφερεται κατι για τα μεγιστα ορια πονταρισματος στους λογαριασμους των παιχτων.
    O κατοχος αδειας θα επρεπε να ειναι υποχρεωμενος να δεχεται ολους τους παιχτες.
    Ολες οι στοιχηματικες εταιρειες στο διαδικτυο, που εχουν αδειοδοτηθει στην Ελλαδα, βαζουν μεγιστα ορια πονταρισματος απο 1 μεχρι 10€ οταν διαπιστωσουν οτι ο πελατης εχει καποιες ικανοτητες, και ταυτοχρονα εχουν καποιες χιλαδες ευρω οριο στους «καλους» πελατες τους, αυτους δηλαδη που χανουν.
    Με αυτον τον τροπο «αποβαλουν» απο το παιχνιδι το μικρο ποσοστο παιχτων που εχουν ικανοτητες, και κρατουν μονο τους πελατες που χανουν.
    Ετσι ακριβως λειτουργουν ολες οι στοιχηματικες εταιρειες που ειναι αδειοδοτημενες στην Ελλαδα.Ακομα και η κρατικη εταιρεια στην «ιντερνετικη» της μορφη.
    Αυτο συμβαινει διοτι δεν θελουν να χανει το 99.9% των παιχτων.Θελουν να χανει(σε βαθος χρονου) το 100% των παιχτων και κανουν τα παντα για να αποβαλουν απο το παιχνιδι το 0.1% των παιχτων που κερδιζουν, εστω και πολυ λιγα χρηματα.
    Ειναι αδικο αυτο που συμβαινει. Στους ορους και προυποθεσεις ολων των εταιρειων στην Ελλαδα, αναφερεται οτι ο στοιχηματισμος ειναι μονο για διασκεδαση, και οχι για επαγγελματιες παιχτες, και οτι εχουν το δικαιωμα να βαλουν μεγιστο οριο πονταρισματος σε οποιονδηποτε πελατη τους χωρις να ειναι υποχρεωμενοι να του δωσουν εξηγησεις.
    Διασκαδαση με αποδοχη πονταρισματος 5.000 ευρω; Φυσικα μονο απο οποιον παιχτη θελουν.
    Στον ¨»επικινδυνο» για αυτες παιχτη εχουν φροντισει να κανουν περιορισμο στον λογαριασμο του.
    Ειναι δικαιο καποιος που χανει να εχει 3.000 η 10.000 ευρω οριο σε αγωνες ποδοσφαιρου της Ελληνικης Σουπελιγκα, και αυτος που εχει ικανοτητες να μην μπορει να παιξει πανω απο 5 η 10 ευρω;
    Κατα την αποψη μου θα πρεπει μια εταιρεια για να αδειοδοτηθει, να ειναι υποχρεωμενη σε αποδοχη κατωτατου ποσου πονταρισματος.Ενα ποσο γυρω στα 100 η εστω 50 ευρω,να υποχρεωνεται να δεχεται αυτα τα ποσα απο ολους τους παιχτες.
    Οσο αδιαφορει σε αυτο η αδειοδοτησα αρχη, το αποτελεσμα θα ειναι οι παιχτες να αναγκαζονται να παιζουν παρανομα, σε ξενες στοιχηματικες εταιρειες που δεχονται τα στοιχηματα τους.Και το κρατος θα συνεχισει να χανει εσοδα οσο δεν κανετε κατι για αυτο.

  • 25 Ιανουαρίου 2019, 12:30 | ΠΟΕΠΠΠ

    Πρέπει να διαγραφεί το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 17.3, που αφορά στον οριστικό αποκλεισμό του Παίκτη, διότι προφανώς από παραδρομή περιλαμβάνει όμοια ρύθμιση με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 17.2, η οποία αφορά στον προσωρινό αποκλεισμό του Παίκτη.