- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 17 – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

17.1 Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να παρέχει στον Παίκτη τη δυνατότητα να προβαίνει, μέσω του Ιστοτόπου, στον προσωρινό ή οριστικό αποκλεισμό του από τη συμμετοχή στα Παίγνια. Εξασφαλίζει δε, ότι ο Παίκτης δεν συμμετέχει στα Παίγνια μετά τη θέση αυτού σε αποκλεισμό.

17.2 Ο προσωρινός αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός. Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να θέσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Φραγής» σύμφωνα με το άρθρο 20 και να τον διατηρεί στην κατάσταση αυτή για την περίοδο του προσωρινού αποκλεισμού.

17.3 Ο οριστικός αποκλεισμός ορίζεται από τον Παίκτη, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους. Στην περίπτωση που ο Παίκτης ζητά τον οριστικό αποκλεισμό του, ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να κλείσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη και να τερματίσει τη συμβατική σχέση. Ο παίκτης δεν μπορεί να εγγραφεί εκ νέου πριν από το πέρας ενός (1) έτους από το κλείσιμο του Ηλεκτρονικού Λογαριασμού λόγω οριστικού αποκλεισμού.

17.4 Ο Κάτοχος Άδειας παρέχει στον Παίκτη τη δυνατότητα προσωρινής αποχής από τη Συμμετοχή στα Παίγνια, για είκοσι τέσσερις (24) ώρες. Εφόσον ο Παίκτης επιλέξει την προσωρινή αποχή, ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να θέσει άμεσα τον Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη σε κατάσταση «Φραγής» και να τον διατηρεί στην κατάσταση αυτή  για την περίοδο προσωρινής αποχής.

17.5 Ο Κάτοχος Άδειας ενημερώνει τον Παίκτη που αποκλείστηκε σύμφωνα με τις παραγράφους 17.2 και 17.3 καθώς και στην περίπτωση πέντε (5) προσωρινών αποχών, σχετικά με τη δυνατότητα λήψης συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης από ελληνικό κέντρο απεξάρτησης.

17.6 Ο Κάτοχος Άδειας εγγράφει με ευθύνη του τα πρόσωπα που αποκλείστηκαν σύμφωνα με τις παραγράφους 17.2 και 17.3 στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π., σύμφωνα με τις Οδηγίες της.

17.7 Πριν από τη δημιουργία κάθε Ηλεκτρονικού Λογαριασμού, ο Κάτοχος Άδειας ανατρέχει υποχρεωτικά στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων, προκειμένου να διαπιστώσει ότι το πρόσωπο που επιθυμεί την δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού, δεν είναι εγγεγραμμένο σε αυτό. Εάν το πρόσωπο είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο, η δημιουργία Ηλεκτρονικού Λογαριασμού απορρίπτεται.

17.8 Το Μητρώο είναι προσβάσιμο σε όλους τους Κατόχους της Άδειας, σύμφωνα με τις Οδηγίες που εκδίδει η Ε.Ε.Ε.Π..

17.9 Η εγγραφή ενός Παίκτη στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων, συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη Συμμετοχή στα Παίγνια όλων των Κατόχων. Κάθε Κάτοχος Άδειας διασφαλίζει ότι Παίκτης που εγγράφηκε στο Μητρώο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει Συμμετοχή για όσο χρονικό διάστημα είναι εγγεγραμμένος σε αυτό.

17.10 Η Ε.Ε.Ε.Π. διασφαλίζει την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των Κατόχων για τις σχετικές με τον αποκλεισμό πληροφορίες που τηρούνται στο Μητρώο και την έγκαιρη και ευχερή πρόσβαση σε αυτό.

17.11 Ο Κάτοχος Άδειας δεν δέχεται κατάθεση σε Ηλεκτρονικό Λογαριασμό Παίκτη που έχει ήδη δημιουργηθεί εάν τα στοιχεία του Προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί ο Λογαριασμός αυτός δεν έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Αποκλεισμένων Προσώπων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π..