- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 14 – ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

14.1     Ο Κάτοχος Άδειας εκδίδει στην ελληνική γλώσσα και αναρτά στον Ιστότοπο Οδηγό Παιγνίων, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Συμμετοχή των Παικτών σε κάθε Παίγνιο που διεξάγει.

14.2     Ο Οδηγός Παιγνίων περιλαμβάνει για κάθε διεξαγόμενο υπό την ισχύ της Άδειας Παίγνιο, τουλάχιστον τις παρακάτω πληροφορίες:

α. Την απαγόρευση συμμετοχής στα Παίγνια ατόμων κάτω των 21 ετών.

β. Την εμπορική ονομασία και τους κανόνες διεξαγωγής για κάθε Παίγνιο και τυχόν παραλλαγές αυτού και  κατ΄ ελάχιστον:

αα. περιγραφή του Παιγνίου,

ββ. όρους συμμετοχής,

γγ. τρόπο συμμετοχής,

δδ. τα ΤΜΚΥ που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή (είδος, χρήση),

εε. πληροφορίες σχετικά με το Παίγνιο, όπως ενδεικτικά οι κατηγορίες των επιτυχιών, το μέγιστο ποσό συμμετοχής, τους τύπους και τη συχνότητα των προσφερόμενων στοιχημάτων, το αντίτιμο συμμετοχής, τον τρόπο καθορισμού του αποτελέσματος,

στστ. πληροφορίες για τα προς απόδοση κέρδη.

γ. Τη διαδικασία και την κατά περίπτωση προθεσμία υποβολής καταγγελιών ή αναφορών από τους Παίκτες και τον τρόπο επίλυσης των διαφορών.

δ. Τους όρους και τις προϋποθέσεις αποκλεισμού καθώς και πληροφορίες για την εφαρμογή των Αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού (Responsible Gambling).

ε. Την επωνυμία και τα στοιχεία επικοινωνίας του Κατόχου Άδειας, του νομίμου εκπροσώπου και του τυχόν αντικλήτου.

στ. Την πληροφορία ότι ο Κάτοχος Άδειας και τα ΤΜΚΥ εποπτεύονται και ελέγχονται από την Ε.Ε.Ε.Π..

ζ. Την πληροφορία ότι ο Κανονισμός βρίσκεται αναρτημένος στον Ιστότοπο του Κατόχου Άδειας και της Ε.Ε.Ε.Π..

η. Τον τηλεφωνικό αριθμό, χωρίς χρέωση, και τους ιστοτόπους υπηρεσιών υποστήριξης.

θ. Τις υποχρεώσεις που υπέχει ο Κάτοχος Άδειας σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων.

14.3     Ο Κάτοχος Άδειας γνωστοποιεί στην Ε.Ε.Ε.Π. τον Οδηγό και κάθε τροποποίηση αυτού. Ο Κάτοχος δικαιούται να προβεί στην ανάρτηση και διάθεση του Οδηγού, με ενσωμάτωση τροποποιήσεων, μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γνωστοποίησης.

14.3.1  Στην περίπτωση που από την Αρχή ζητηθούν επιπλέον στοιχεία πριν την πάροδο της ως άνω προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών, η προθεσμία αυτή παύει να ισχύει και ξεκινά εκ νέου από την υποβολή του συνόλου των στοιχείων.

14.3.2 Στην περίπτωση που από την Αρχή διατυπωθεί αιτιολογημένα αντίθετη άποψη, ως προς το περιεχόμενο του Οδηγού, ο Κάτοχος Άδειας δεν προβαίνει στην ανάρτηση και διάθεση του Οδηγού.

14.4     Ο Κάτοχος Άδειας, σε κάθε περίπτωση, γνωστοποιεί στην Αρχή την ημερομηνία ανάρτησης και διάθεσης του Οδηγού.

14.5     Ο Οδηγός Παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων, ισχύει, έναντι των Παικτών και του κοινού, από την 8η ημέρα που έπεται της ημερομηνίας ανάρτησης στον Ιστότοπο.