- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 12 – ΛΟΙΠΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

12.1 Τα Παίγνια που επιτρέπεται να παίζονται υπό την ισχύ Άδειας Διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων είναι τα ακόλουθα:

α. Παίγνια καζίνο που διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο (real time), χωρίς τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (Random Number Generator).

β. Παίγνια πόκερ που διεξάγονται διομότιμα (peer to peer), σε Παικτικές Συνεδρίες, είτε αυτοτελώς είτε με τη μορφή διοργανώσεων (poker tournaments).

γ. Κάθε άλλο Παίγνιο ή/και παραλλαγές αυτού, το οποίο πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου, περιγράφεται στον Οδηγό Παιγνίων και έχει λάβει τις προβλεπόμενες Πιστοποιήσεις.

12.2 Τεχνικά Μέσα και Υλικά καθώς και εγκαταστάσεις διεξαγωγής Παιγνίων των κατηγοριών του άρθρου αυτού πιστοποιούνται από την Ε.Ε.Ε.Π. σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις σχετικές Τεχνικές Προδιαγραφές της με αριθμό ΧΧΧΧ απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π.

12.2.1 Η Πιστοποίηση χορηγείται μετά από αίτηση του Κατασκευαστή ή του Εισαγωγέα ή του Κατόχου Άδειας που υποβάλλεται στην  Ε.Ε.Ε.Π..

12.2.2 Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (Α 75), ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην παρούσα αίτηση καθώς και εκείνα που τη συνοδεύουν είναι αληθή για τη χορήγηση Πιστοποίησης σε ΤΜΚΥ.

12.2.3 Η αίτηση συνοδεύεται από φάκελο που περιλαμβάνει τα παρακάτω δικαιολογητικά και στοιχεία:

α. Αντίγραφο της Α.Κ. Κατασκευαστή ή του Εισαγωγέα.

β. Πληροφοριακό δελτίο (Promotional Brochure, User Manual και Service Manual), σε ψηφιακή μορφή, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

αα) το είδος, τον τύπο, την εμπορική ονομασία και τον αριθμό έκδοσης, όπου υφίσταται,

ββ) τις οδηγίες χρήσης του τεχνικού μέσου και υλικού,

γγ) το εγχειρίδιο επισκευής και συντήρησης και

δδ) τον κατάλογο ανταλλακτικών,

γ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 (Α 45), όπως ισχύει:

γ1) της δήλωσης συμμόρφωσης CE ή άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό, εφόσον πρόκειται για ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή και

γ2) του πιστοποιητικού συμμόρφωσης του συγκεκριμένου τύπου του τεχνικού μέσου και υλικού προς τις Τεχνικές Προδιαγραφές και τον Κανονισμό, το οποίο έχει εκδοθεί από Οργανισμό Πιστοποίησης. Εάν το πιστοποιητικό συμμόρφωσης έχει εκδοθεί σύμφωνα με τεχνικές προδιαγραφές άλλης χώρας ή ο Οργανισμός Πιστοποίησης που εκδίδει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης είναι διαπιστευμένος στο πεδίο τεχνικών προδιαγραφών άλλης χώρας, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 2.6.

δ. Γραπτή δήλωση του αιτούντος ότι το υπό εξέταση τεχνικό μέσο και υλικό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων δεν έχει απωλέσει πιστοποίηση που του έχει χορηγηθεί στην αλλοδαπή από αντίστοιχη αρμόδια Αρχή.

ε. Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου παραβόλου.

12.2.4 Για τη χορήγηση Πιστοποίησης ΤΜΚΥ και την εγγραφή στο Μητρώο ΤΜΚΥ, καταβάλλονται:

α. Παράβολο με την υποβολή της αίτησης ύψους πενήντα Ευρώ (€ 50,00).

β. Εφάπαξ τέλος Πιστοποίησης ΤΜΚΥ ύψους εκατό Ευρώ (€ 100,00).

12.3 Τα Λοιπά Διαδικτυακά Παίγνια διεξάγονται σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και τις προδιαγραφές που ορίζονται στο άρθρο αυτό και έχει λάβει Πιστοποίηση από την Ε.Ε.Ε.Π..

12.3.1 Ο χώρος διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων πρέπει να πληροί τους όρους της κείμενης νομοθεσίας σε θέματα πολεοδομίας, ασφάλειας, πυρασφάλειας.

12.3.2 Στην περίπτωση που απαγορευθεί οριστικά από αρμόδια αρχή η λειτουργία του χώρου που διεξάγονται Λοιπά Διαδικτυακά Παίγνια, αίρεται αυτοδίκαια η χορηγηθείσα Πιστοποίηση, χωρίς άλλη διαδικασία ή διατύπωση, από την ημερομηνία απαγόρευσης της λειτουργίας του χώρου. Κάθε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας του χώρου  διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων, γνωστοποιείται από τον Κάτοχο Άδειας στην Ε.Ε.Ε.Π., αμελλητί και με κάθε πρόσφορο τρόπο.

12.3.4 Σε κάθε Πιστοποιημένο χώρο διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων αναρτάται σε εμφανές σημείο της εισόδου σήμα Πιστοποίησης νόμιμης λειτουργίας, με τη μορφή, τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο που ορίζει κάθε φορά η Ε.Ε.Ε.Π. Το παραπάνω σήμα παράγεται και εκτυπώνεται, με ευθύνη και έξοδα του Κατόχου Άδειας. Το Σήμα βρίσκεται σε εμφανές σημείο και επί της οθόνης του Παίκτη.

12.3.5 Για την Πιστοποίηση χώρου διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων, υποβάλλεται από τον Κάτοχο Άδειας αίτηση στην Ε.Ε.Ε.Π. Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία του Κατόχου Άδειας και συνοδεύεται από:

α. Δήλωση του προσώπου που υποβάλλει την αίτηση ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση, καθώς επίσης και εκείνα που τη συνοδεύουν είναι αληθή,

β. Πίνακα, στον οποίο περιλαμβάνονται ο αριθμός ανά είδος των λοιπών παιχνιδιών που θα εγκατασταθούν στο Κατάστημα καθώς επίσης και ο αριθμός ανά είδος όλων των συστημάτων ή/και του λοιπού εξοπλισμού διεξαγωγής, εποπτείας και ελέγχου των Παιγνίων, που θα εγκατασταθούν στον χώρο. Επίσης, ο πίνακας αναγράφει την αντιστοίχιση του κωδικού θέσης κάθε, ως άνω, τεχνικού μέσου και υλικού διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών (όπως τραπεζιού τυχερών παιχνιδιών, κλπ.), με τον αριθμό που αυτό φέρει.

γ. Ευκρινές φωτοαντίγραφο του αποδεικτικού κυριότητας ή μίσθωσης του χώρου. Αν πρόκειται για πολυκατοικία, ευκρινές φωτοαντίγραφο του κανονισμού της πολυκατοικίας, από τον οποίο προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται η χρήση του προτεινόμενου χώρου ως κατάστημα για τη διενέργεια Παιγνίων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή του ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας και δεν απαγορεύεται η λειτουργία του προς Πιστοποίηση χώρου διεξαγωγής παιγνίων.

δ. Σχέδιο κάτοψης των εγκαταστάσεων για τις οποίες υποβάλλεται η αίτηση.

ε. Επικυρωμένο αντίγραφο του θεωρημένου από τον φορέα έκδοσης της οικοδομικής άδειας σχεδίου κάτοψης, σε ευανάγνωστη κλίμακα.

στ. Σχέδιο, διπλωματούχου μηχανικού ή τεχνολόγου μηχανικού, της κάτοψης του χώρου. Το σχέδιο συνοδεύεται από πίνακα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του και αναγράφει την αντιστοίχιση του κωδικού θέσης κάθε, ως άνω, ΤΜΚΥ, με τον αριθμό που αυτό φέρει στο μητρώο ΤΜΚΥ.

ζ. Δήλωση διπλωματούχου μηχανικού ή τεχνολόγου μηχανικού θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής με την οποία βεβαιώνεται ότι:

αα) ο χώρος που αποτυπώνεται στο σχέδιο κάτοψης είναι νόμιμος και συμβατός με τη λειτουργία καταστήματος Παιγνίων,

ββ) τηρούνται τα μέτρα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.

12.3.7 Σε περίπτωση μεταβολής οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία, υποβάλλεται Γνωστοποίηση στην Ε.Ε.Ε.Π. Την Γνωστοποίηση συνοδεύουν στοιχεία τεκμηρίωσης των τυχόν μεταβολών που προέκυψαν. Σε περίπτωση μετακίνησης του Χώρου διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων σε νέα διεύθυνση απαιτείται εκ νέου πιστοποίηση αυτού.

12.3.8 Για την Πιστοποίηση του χώρου διεξαγωγής Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων, την εγγραφή και τη διατήρηση της εγγραφής στο Μητρώο, καταβάλλονται:

α. Παράβολο με την υποβολή της αίτησης ύψους 50 Ευρώ.

β. Ετήσιο τέλος διατήρησης της εγγραφής στο Μητρώο ύψους 50 Ευρώ.

αα) Το ετήσιο τέλος, στην αρχική χορήγηση, καταβάλλεται την επομένη της σχετικής ειδοποίησης της Ε.Ε.Ε.Π., με την οποία ο αιτών ενημερώνεται ότι η αίτησή του έχει, κατ’ αρχήν, ελεγχθεί και εγκριθεί. Μη καταβολή του ετήσιου τέλους συνεπάγεται μη χορήγηση της Α.Κ..

ββ) Στη συνέχεια, το ετήσιο τέλος διατήρησης καταβάλλεται, με αφετηρία την ημερομηνία της χορήγησης της Α.Κ. το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από αυτήν  κ.ο.κ. Μη καταβολή του ετήσιου τέλους, επιφέρει την αυτοδίκαιη ανάκληση της Α.Κ..

12.3.9 Ο Κάτοχος Άδειας υποχρεούται να τηρεί ηλεκτρονικά τα αρχεία και μητρώα ΤΜΚΥ. Το μητρώο περιλαμβάνει, ανά είδος, στοιχεία λειτουργίας TMKY (εγκατάσταση, έναρξη, διακοπή, βλάβη, κατάργηση, συντήρηση ΤΜΚΥ, κ.λπ.) που έχουν λάβει Πιστοποίηση.