- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 11 – ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

11.1 Επιτρέπεται να προσφέρονται προς στοιχηματισμό υπό την ισχύ Άδειας Διεξαγωγής Στοιχηματικών Παιγνίων :

α. Αθλητικά γεγονότα, ομαδικά ή ατομικά, οποιαδήποτε αθλητική συνάντηση ή εκδήλωση που διοργανώνεται σε αθλητικό χώρο από ομοσπονδία, αθλητικό σωματείο, ανώνυμη εταιρεία και περιλαμβάνει αθλητικό αγώνα που διεξάγεται στο πλαίσιο πρωταθλήματος ή πρωταθλήματος κυπέλλου καθώς και φιλικό αγώνα ή εκδήλωση που διεξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες της εκάστοτε οικείας εθνικής ή διεθνούς ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των ιπποδρομιών και κυνοδρομιών.

β. Αθλητική εικονική δραστηριότητα ή προσομοίωση αθλητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στο διαδίκτυο στην οποία οι συμμετέχοντες συνθέτουν φανταστικές ή εικονικές ομάδες πραγματικών παικτών ενός επαγγελματικού αθλήματος, το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται/καθορίζεται εν μέρει από τις δεξιότητες/αποδόσεις των συμμετεχόντων και εν μέρει από τις δεξιότητες/αποδόσεις των εικονικών αθλητών που συνάγονται με βάση στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των αντίστοιχων πραγματικών αθλητών από τη συμμετοχή σε πραγματικούς αγώνες ή αθλητικά γεγονότα.

γ. Γεγονότα των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα των συμμετεχόντων και διενεργούνται/διεξάγονται επίγεια ή μέσω διαδικτύου, ανεξάρτητα εάν οι συμμετέχοντες καταβάλλουν ή όχι τίμημα για τη συμμετοχή τους και ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει έπαθλο, εφόσον διεξάγονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

δ. Λοιπά γεγονότα – εικονικά ή μη – η φύση των οποίων προσφέρεται για τη διεξαγωγή Στοιχημάτων.

Για την έγκριση προσφοράς γεγονότων προς στοιχηματισμό ο Κάτοχος Άδειας υποβάλλει σχετική αίτηση στην Ε.Ε.Ε.Π.. Η αίτηση περιγράφει αναλυτικά το γεγονός, την τυχόν περιοδικότητά του, τους κανόνες διεξαγωγής του, τα μέσα μετάδοσής του, τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής, τον τρόπο και τον χρόνο εξαγωγής και κοινοποίησης του αποτελέσματος, τα είδη του προς προσφορά στοιχηματισμού, τους τρόπους διασφάλισης της ακεραιότητας της διεξαγωγής, το φορέα διοργάνωσης του γεγονότος, συμφωνία με τον φορέα διοργάνωσής, εφόσον απαιτείται, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο, έγγραφο ή δικαιολογητικό ζητήσει η Ε.Ε.Ε.Π. για τον σχηματισμό της κρίσης της. Η Ε.Ε.Ε.Π. αποφασίζει για την έγκριση της προσφοράς προς στοιχηματισμό εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της αίτησης. Η ανωτέρω προθεσμία παύει να υφίσταται εφόσον η Ε.Ε.Ε.Π. ζητήσει πρόσθετα στοιχεία. Στην περίπτωση αυτή, η προθεσμία των τριάντα (30) ημερών ξεκινά από την υποβολή των πρόσθετων στοιχείων. Εάν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται η σιωπηρή απόρριψη της αίτησης.

11.2 Δεν επιτρέπεται η προσφορά προς στοιχηματισμό γεγονότων :

α. Ηλικιακών πρωταθλημάτων/διοργανώσεων στα οποία μετέχουν αθλητές/αθλήτριες έως 19 ετών σε οποιοδήποτε άθλημα/γεγονός.

β. Τοπικών και σχολικών πρωταθλημάτων/διοργανώσεων.

γ. Διοργανώσεων, ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας, αθλημάτων που η ομοσπονδία τους/φορέας διοργάνωσης έχει υποβάλλει δήλωση μη προσφοράς προς στοιχηματισμό αυτών στην Ε.Ε.Ε.Π..

δ.  Των οποίων η έκβαση συναρτάται με το αποτέλεσμα της διεξαγωγής άλλων τυχερών παιγνίων.

ε. Των οποίων η προσφορά προς στοιχηματισμό έχει απαγορευτεί με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή άλλης αρμόδιας αρχής.

στ. Των οποίων το αποτέλεσμα διεξαγωγής προκύπτει με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (Random Number Generator).

ζ. Των οποίων η προσφορά προς στοιχηματισμό έχει απαγορευτεί με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π.

11.3 Η λειτουργία ανταλλακτηρίων στοιχημάτων απαγορεύεται.

11.4     Δεν επιτρέπεται η Διοργάνωση και Διεξαγωγή τυχερών παιγνίων που παραβιάζει δικαιώματα αποκλειστικότητας που έχουν ήδη παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

11.5 Οι Κάτοχοι Άδειας δεν επιτρέπεται να παρέχουν, πραγματοποιούν και με κάθε τρόπο μεσολαβούν στα παρακάτω Στοιχήματα:

α. στοιχήματα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σύμφωνα με τα χρηστά ήθη,

β.         στοιχήματα τα οποία απαξιώνουν τον άνθρωπο λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων, ηλικίας ή αναπηρίας,

γ.         στοιχήματα επί γεγονότων που αποσκοπούν στη θανάτωση ή τον τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων,

δ.         στοιχήματα σε γεγονότα τα οποία κατά τη χρονική στιγμή πραγματοποίησης του στοιχήματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί.