- Ανοικτή Διακυβέρνηση - http://www.opengov.gr/consultations -

Άρθρο 10 Κανονισμός Λειτουργίας της Αρχής – Τροποποίηση άρθρου 355 ν. 4412/2016

 

Στο άρθρο 355 του ν. 4412/2016 (Α’ 147), α) τροποποιείται ο τίτλος του άρθρου, β) στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1 προστίθεται ως προϋπόθεση για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος η προηγούμενη γνώμη της Αρχής, γ) διαγράφεται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1, δ) στην παρ. 2 η λέξη «ΑΕΠΠ» αντικαθίσταται από τη λέξη «Αρχής», διαγράφονται οι λέξεις «των μελών» μετά από τις λέξεις «κωλύματα συμμετοχής» και γίνεται νομοτεχνική βελτίωση και το άρθρο 355 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 355
Κανονισμός Λειτουργίας της Αρχής

1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, μετά από γνώμη της Αρχής, εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας της.
2. Στον Κανονισμό της παρ. 1 ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα λειτουργίας της Αρχής και ορίζονται ιδίως τα όργανα, ο τρόπος και η διαδικασία άσκησης των αρμοδιοτήτων της, οι συνεδριάσεις, ο μηχανισμός της εκ περιτροπής κατανομής των υποθέσεων, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων, τα κωλύματα συμμετοχής, η συνδρομή δημοσίων αρχών και οικονομικών φορέων, ο πειθαρχικός έλεγχος του προσωπικού και κάθε άλλο θέμα λειτουργίας της.»