- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 24: Σχολές προπονητών

1. Συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαρκής επιτροπή με την επωνυμία Εθνική Σχολή Προπονητών (Ε. Σ. Π.). Η Ε.Σ.Π.:
α. καταρτίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψήφιων προπονητών Γ΄ κατηγορίας, ολυμπιακών ή μη αθλημάτων και αθλημάτων του άρθρου 11,
β. εισηγείται στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού την έκδοση και το περιεχόμενο της προκήρυξης συμμετοχής στις σχολές προπονητών Γ΄ κατηγορίας,
γ. επιλέγει το διδακτικό προσωπικό που θα εκπαιδεύσει και θα εξετάσει τους υποψήφιους προπονητές.

2. Η Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Σ.Π. αποτελείται από επτά (7) μέλη: τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ως Πρόεδρο, έναν (1) υπάλληλο της Γ.Γ.Α., τρεις (3) Καθηγητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) και δύο (2) εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α.), ως μέλη.

3. Η Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Σ.Π. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει με την παρουσία τουλάχιστον πέντε (5) μελών της. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

4. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού διορίζονται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Σ.Π., η θητεία της οποίας είναι τέσσερα (4) έτη, και καθορίζεται η αποζημίωση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και των μελών του διδακτικού προσωπικού της Ε.Σ.Π., η οποία βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το αντίτιμο συμμετοχής που βαρύνει τους υποψηφίους των σχολών της Ε.Σ.Π., και κάθε άλλο ειδικότερο συναφές ζήτημα.