- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 12: Άθληση για όλους

1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζεται το πλαίσιο της οργάνωσης και οι λειτουργίες των προγραμμάτων Άθλησης για όλους, οι συναρμόδιοι φορείς, οι κατηγορίες και τα είδη των προγραμμάτων, η οργανωτική δομή, οι διαδικασίες υλοποίησης, υποστήριξης και χρηματοδότησης, το σύστημα διαχείρισης, παρακολούθησης, αξιολόγησης και ελέγχου των προγραμμάτων και κάθε άλλο συναφές θέμα.
2. Για την εκπλήρωση των σκοπών των προγραμμάτων Άθλησης για όλους και τη χρηματοδότηση των φορέων υλοποίησής τους συντάσσεται κάθε έτος προϋπολογιστική έκθεση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από εισήγηση της διεύθυνσης Άθλησης για όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

3. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτή, καθώς και οι φορείς που υλοποιούν προγράμματα Άθλησης για Όλους μετά από έγκριση της Γ.Γ.Α. μπορούν να προσλαμβάνουν και να απασχολούν πτυχιούχους φυσικής αγωγής αποκλειστικά για τις ανάγκες υλοποίησης των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους ή του Αναπτυξιακού Αθλητισμού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας όχι μεγαλύτερης των οκτώ (8) μηνών. Επιτρέπεται να συνάπτονται συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, καθ’ υπέρβαση των περιορισμών της παρ. 3 του άρθρου 37 του ν.3986/2011, όπως ισχύει, μέχρι του ποσού που εγγράφουν οι προσλαμβάνοντες φορείς ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό τους του τρέχοντος έτους από την είσπραξη διδάκτρων ή συνδρομών συμμετοχής στα προγράμματα Άθλησης για Όλους, ή από είσπραξη δωρεών ή χορηγιών για τα προγράμματα Άθλησης για Όλους και άλλων οικονομικών πόρων. Οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής του πρώτου εδαφίου αυτής της παραγράφου εξαιρούνται από τις διαδικασίες που προβλέπονται στη με αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ (Α΄ 280). Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προτείνει στους φορείς που υλοποιούν προγράμματα Άθλησης για Όλους τις θέσεις των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των τμημάτων των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού τα οποία υλοποιούν οι ανωτέρω φορείς, σύμφωνα με το οργανωτικό πλαίσιο που εκδίδει η Γ.Γ.Α. Για την έγκριση της πρόσληψης αυτού του προσωπικού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η μισθοδοσία αυτού του προσωπικού καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι πολίτες που κάνουν χρήση των προγραμμάτων, με τη μορφή διδάκτρων, ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών, ή μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέχρι το ποσό που προβλέπεται στον αντίστοιχο Κ.Α.Ε.. Η απασχόληση αυτή των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία για βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη.