- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 61: : Τροποποίηση του άρθρου 55 του ΠΔ104/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» (Α΄171) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν.4326/2015 (Α΄49)

Στο τέλος του άρθρου 55 του ΠΔ104/2014 όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν.4326/2015 προστίθεται νέα παράγραφος 4 ως εξής:
«4. Στη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Αθλητισμού συστήνεται νέα οργανική μονάδα με την ονομασία: «Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας και Ενημέρωσης Κοινού Τομέα Αθλητισμού».
Στο Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας και Ενημέρωσης Κοινού Τομέα Αθλητισμού μεταφέρονται οι θέσεις και το προσωπικό, το οποίο ήδη υπηρετεί στο Τμήμα Γραμματείας Αρχείου και Ενημέρωσης Κοινού του ΥΠΠΟΑ και στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας και Ενημέρωσης Κοινού Τομέα Αθλητισμού είναι αρμόδιο για:
α) τη διαχείριση της εξερχόμενης και εισερχόμενης αλληλογραφίας,
β) την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του πολίτη,
γ) την επικύρωση των αντιγράφων εγγράφων των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων διαβαθμισμένης ή αδιαβάθμητης αλληλογραφίας,
δ) τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν στη διακίνηση και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας
ε) θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής
στ) επικυρώσεις αντιγράφων εγγράφων, φωτοαντιγράφων ιδιωτικών εγγράφων και εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, από ακριβή αντίγραφα αυτών, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, καθώς και τις επικυρώσεις αντιγράφων ελληνικών διοικητικών εγγράφων από το πρωτότυπο ή το ακριβές αντίγραφο της εκδούσας Αρχής.