- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

ΤΜΗΜΑ Ε΄ ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ Άρθρο 162 – Ρύθµιση ειδικών θεµάτων

1. Η εποπτεία και ο έλεγχος, επιφυλασσοµένων των διατάξεων του άρθρου 61 του παρόντος νόµου, ασκούνται προκειµένου περί Αθλητικών Σωµατείων από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα και προκειµένου περί Ενώσεων ή Οµοσπονδιών από τη Γ.Γ.Α.

2. Τα µηχανοκίνητα αγωνίσµατα και οι σχετικοί κλάδοι αυτών (αυτοκίνητο, φόρµουλα, καρτ, δίκυκλο κ.λπ.) αποτελούν αθλητική δραστηριότητα, η οποία διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόµου.

3. Για τον κλάδο των αθλητικών συντακτών αναγνωρίζεται ως φορέας λειτουργίας του ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Αθλητικού Τύπου. Ο Π.Σ.Α.Τ. αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισµού. Οι αθλητικοί συντάκτες – µέλη του Π.Σ.Α.Τ. οι οποίοι έχουν, κατά το άρθρο 64 παρ. 3 του παρόντος, το δικαίωµα ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή αγώνων, εισέρχονται σε αυτούς µε την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας που εκδίδει ο Π.Σ.Α.Τ.. Με την κατά το άρθρο 64 παρ. 3 του παρόντος απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Αθλητισµού ρυθµίζονται και τα ζητήµατα τεχνικού ή λεπτοµερειακού χαρακτήρα που αφορούν την πιο πάνω ελεύθερη είσοδο των µελών του Π.Σ.Α.Τ. στους αγωνιστικούς χώρους.