- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΠΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Άρθρο 158 – Αποβολή ομάδας απ΄ το στοίχημα – εκθέσεις για ύποπτους χειραγώγησης αγώνες

1. Σε περίπτωση που εντός της αυτής αγωνιστικής περιόδου ομάδα συμπεριληφθεί τρεις (3) τουλάχιστον φορές σε εκθέσεις υπόπτων για χειραγώγηση αγώνων, η ομάδα αυτή, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, παύει να συμπεριλαμβάνεται στα έντυπα «Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης» της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή σε αντίστοιχα παιγνίδια προκαθορισμένης απόδοσης οποιασδήποτε εταιρείας που παρέχει δυνατότητα στοιχηματισμού από τη χώρα μας. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή και τον έλεγχο της παρούσας, καθώς και οι κυρώσεις στις τυχόν μη συμμορφούμενες εταιρείες, όπως και στα συμπράττοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

2. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποχρεούται να διαβιβάζει αμελλητί στον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις εκθέσεις που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή ή την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή τις συνεργαζόμενες με αυτές εταιρείες ή άλλους φορείς, σχετικά με ύποπτους χειραγώγησης αγώνες. Αντιστοίχως ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαβιβάζει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκθέσεις που λαμβάνει ή πληροφορίες που συγκεντρώνει, αναφορικά με ύποπτους χειραγώγησης αγώνες. Τα προαναφερόμενα ισχύουν αναλόγως και για τις Ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων, αγώνες των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε παιγνίδια προκαθορισμένης απόδοσης.

3. Σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργό τέτοιες εκθέσεις πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, μπορεί με απόφασή του να μεταθέσει την ώρα έναρξης του αγώνα ή να αναβάλει τη διεξαγωγή του, σε ημέρα και ώρα που προσδιορίζεται κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή και τις διαγωνιζόμενες ομάδες.