- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 146 – Στέγαση – Γραμματειακή Υποστήριξη – Λειτουργία Α.Σ.Ε.Α.Δ. και αποζημίωση μελών Α.Σ.Ε.Α.Δ., Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο., Διαιτητικού Δικαστηρίου Ε.Π.Ο., Πρωτοβαθμίων Δικαιοδοτικών – Πειθαρχικών Οργάνων και Εισαγγελέων Πειθαρχικής Δίωξης

1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, καθορίζεται ο εν γένει τρόπος λειτουργίας του Α.Σ.Ε.Α.Δ. και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην οργάνωση και τη λειτουργία του.

2. Με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται τα θέματα κοινής στέγασης, γραμματειακής και επιστημονικής υποστήριξης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. Η αποζημίωση των μελών του Α.Σ.Ε.Α.Δ. και των γραμματέων του καθορίζεται με Κοινή Απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών κατά τα οριζόμενα στο εδ. γ΄ της επομένης παραγράφου και βαρύνει τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

3. Η γραμματειακή και επιστημονική υποστήριξη των προβλεπομένων από τις διατάξεις του παρόντος νόμου Πρωτοβαθμίων Δικαιοδοτικών – Πειθαρχικών Οργάνων των αναφερομένων στο άρθρο 137 του παρόντος νόμου ομαδικών αθλημάτων αποτελεί υποχρέωση του αθλητικού φορέα που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του αντιστοίχου επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ή του κυπέλλου κάθε αθλήματος. Η αποζημίωση των μελών των Πρωτοβαθμίων Δικαιοδοτικών – Πειθαρχικών Οργάνων κάθε αθλήματος, καθώς και των γραμματέων τους, βαρύνει τον αθλητικό φορέα που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του αντιστοίχου επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ή του κυπέλλου κάθε αθλήματος, η δε αποζημίωση του Εισαγγελέα Πειθαρχικής Δίωξης κάθε αθλήματος βαρύνει την οικεία αθλητική Ομοσπονδία. Εφ’ όσον τα προαναφερόμενα όργανα συγκροτούνται από εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, η αποζημίωση δεν μπορεί να είναι ανά μήνα κατώτερη από το ήμισυ και ανώτερη από το σύνολο του μικτού ποσού του βασικού μισθού του βαθμού που κατέχει ο δικαστικός λειτουργός κατά το χρόνο συγκρότησης του δικαιοδοτικού – πειθαρχικού οργάνου. Η μηνιαία αποζημίωση των γραμματέων των ως άνω οργάνων καθορίζεται ελεύθερα από τον οικείο αθλητικό φορέα. Οι διατάξεις των προηγουμένων εδαφίων εφαρμόζονται και για την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και το Διαιτητικό Δικαστήριο που λειτουργεί σε αυτή.