- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 07 – ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 18 του άρθρου 19 του ν. 2947/2001 (Α΄ 228) διαγράφεται η φράση «οι πόροι αυτού και η διανομή τους», η δε ανωτέρω παράγραφος αριθμείται ως εδάφιο «α΄», και ακολούθως προστίθενται εδάφια «β» και «γ», ως εξής:
«β. Για την υλοποίηση των σκοπών του το παραπάνω Ταμείο δύναται να επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα από πιστώσεις που προέρχονται από το αποδιδόμενο στο ΥΠΠΟΑ ποσοστό της περίπτωσης αα του εδαφίου Ια της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 736/1977 (Α΄316), όπως ισχύει, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του ν. 1264/1982 (Α’ 79). Με απόφαση του αρμόδιου για την εποπτεία του παραπάνω Ταμείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών και η οποία μπορεί να τροποποιείται με όμοια, ορίζονται οι προϋποθέσεις καταβολής και το ύψος της ως άνω επιχορήγησης του Ταμείου.
γ. Μετά την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης παύει κάθε χρηματοδότηση του Ταμείου από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων».