- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 48 – Παράνομη άσκηση επαγγέλματος προπονητή ή εκπαιδευτή

1. Όποιος ασκεί ή αναλαμβάνει να ασκήσει, άτυπα ή με σύμβαση, καθήκοντα προπονητή οποιουδήποτε επιπέδου ή εκπαιδευτή οποιασδήποτε ειδικότητας, χωρίς να κατέχει τα αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα και χωρίς να έχει προηγουμένως εγγραφεί στο αντίστοιχο υπο-μητρώο προπονητών ή εκπαιδευτών της Γ.Γ.Α. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
2. Αν η πράξη της παρ. 1 τελείται κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
3. Όποιος ασκεί ή αναλαμβάνει να ασκήσει, άτυπα ή με σύμβαση, καθήκοντα προπονητή ή εκπαιδευτή για τα οποία κατέχει τα αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα, χωρίς να έχει προηγουμένως εγγραφεί στο αντίστοιχο υπο-μητρώο προπονητών ή εκπαιδευτών της Γ.Γ.Α. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
4. Όποιος αναθέτει, άτυπα ή με σύμβαση, την άσκηση καθηκόντων προπονητή ή εκπαιδευτή σε πρόσωπο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο αντίστοιχο υπο-μητρώο του εθνικού μητρώου επαγγελματιών άθλησης και άσκησης ή είναι εγγεγραμμένο για κατώτερο επίπεδο ή διαφορετική ειδικότητα από εκείνη που απαιτείται για την άσκηση των καθηκόντων που του αναθέτει τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, οι παραπάνω ποινές επιβάλλονται στον κατά το νόμο ή το καταστατικό εκπρόσωπό του.
5. Αν η πράξη της παρ. 4 τελείται κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.