- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 44 – Σύσταση – αρμοδιότητες

1. Συνιστάται και λειτουργεί στη Γ.Γ.Α συλλογικό όργανο με την ονομασία «Επιτροπή αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων προπονητών – εκπαιδευτών» (Επιτροπή).
2. Η Επιτροπή είναι αρμόδια για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας βεβαιώσεων, διπλωμάτων, πιστοποιήσεων ή άλλων τίτλων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προπονητή του άρθρου 30 ή εκπαιδευτή του άρθρου 38, που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή και δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3328/2005 ή της παρ. 3 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2010.
3. Κριτήρια για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των ελεγχόμενων τίτλων της παρ. 2 είναι η διάρκεια της εκπαίδευσης, τα διδασκόμενα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης, οι διαδικασία και οι όροι αξιολόγησης του εκπαιδευόμενου.
4. Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων της παρ. 2 παρέχει το δικαίωμα στον ενδιαφερόμενο να αποκτήσει πρόσβαση και να ασκήσει το επάγγελμα του προπονητή αντίστοιχου επιπέδου ή του εκπαιδευτή ίδιας ειδικότητας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων της ημεδαπής.