- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 36 – Κανονισμός Προπονητών

1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη της οικείας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας και της αντίστοιχης πανελλήνιας επαγγελματικής ομοσπονδίας ή συνδέσμου ή ένωσης προπονητών, καταρτίζεται Κανονισμός Προπονητών με τον οποίο εξειδικεύονται ή ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και καθήκοντα των προπονητών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του, τις εργασιακές σχέσεις αυτών με την ομοσπονδία, τα σωματεία, τα Τ.Α.Α και τις Α.Α.Ε που τους απασχολούν, τα όργανα και τη διαδικασία επίλυσης των μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, την έκδοση, ανανέωση και θεώρηση δελτίου ταυτότητας προπονητή, τη διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων προπονητικής, τις πειθαρχικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης του Κανονισμού, τα αρμόδια όργανα, τη διαδικασία επιβολής τους, και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
2. Κατά παρέκκλιση από την παρ. 1, ο Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου εγκρίνεται από το αρμόδιο όργανο της Ε.Π.Ο, σύμφωνα με τις συμβάσεις, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της UEFA που ρυθμίζουν ζητήματα προπονητών και, με επιμέλεια του δ.σ. της Ε.Π.Ο, κοινοποιείται στη Γ.Γ.Α. μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την έγκρισή του.
3. Οι Κανονισμοί Προπονητών είναι δεσμευτικοί τόσο για τους προπονητές όσο και για την ομοσπονδία, τα σωματεία, τα Τ.Α.Α και τις Α.Α.Ε που τους απασχολούν.