- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 33 – Περιοδικές Σχολές Προπονητών Γ.Γ.Α

1. Οι περιοδικές Σχολές Προπονητών που ιδρύονται από τη Γ.Γ.Α, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 136 του ν. 2725/1999 (Σχολές Προπονητών Γ.Γ.Α), εξακολουθούν να ιδρύονται και να λειτουργούν μέχρι την κατάρτιση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προγράμματος σπουδών Ι.Ε.Κ του ν. 4186/2013 ειδικότητας προπονητή για το αντίστοιχο άθλημα και το αργότερο μέχρι την έναρξη του έτους κατάρτισης 2019 – 2020, οπότε και καταργούνται. Κατ’ εξαίρεση, μετά τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ.Γ.Α για το άθλημα του ποδοσφαίρου.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να παρατείνεται η προθεσμία της παρ. 1.
3. Οι Σχολές Προπονητών Γ.Γ.Α διακρίνονται σε Σχολές Προπονητών Α΄, Β΄ και Γ΄ επιπέδου και χορηγούν διπλώματα αντίστοιχου επιπέδου.
4. α. Για την εισαγωγή σε Σχολή Προπονητών Γ.Γ.Α Α΄ επιπέδου απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να έχει επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών ως προπονητής Β΄ επιπέδου του ίδιου αθλήματος.
β. Για την εισαγωγή σε Σχολή Προπονητών Γ.Γ.Α Β΄ επιπέδου απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να έχει επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών ως προπονητής Γ΄ επιπέδου του ίδιου αθλήματος.
γ. Για την εισαγωγή σε Σχολή Προπονητών Γ.Γ.Α Γ΄ επιπέδου απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να κατέχει τίτλο ολοκλήρωσης σπουδών δευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης και να αποδεικνύει ενεργή αγωνιστική δραστηριότητα στο ίδιο άθλημα για τουλάχιστον πέντε (5) έτη.
5. Με την επιφύλαξη των παρ. 6 και 7, η ελάχιστη αγωνιστική δραστηριότητα της περ. γ΄ της παρ. 4 πρέπει να πληροί σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις : (α) να έλαβε χώρα σε συνεχόμενα ή διακεκομμένα χρονικά διαστήματα εντός των τελευταίων δέκα (10) ετών από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στη Σχολή Προπονητών Γ.Γ.Α, (β) να αποδεικνύεται από τα επίσημα φύλλα των αγώνων στους οποίους συμμετείχε ο ενδιαφερόμενος αθλητής και (γ) ο ενδιαφερόμενος να αγωνιζόταν ως αθλητής ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου που έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση κατά τις διατάξεις του ν. 2725/1999 ή Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α) ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας (Α.Α.Ε).
6. Αν τα φύλλα αγώνα έχουν ολικά ή μερικά καταστραφεί ή χαθεί, η αγωνιστική δραστηριότητα της περ. γ΄ της παρ. 4 αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ότι έχει συμπληρώσει πενταετή αγωνιστική δραστηριότητα εντός των τελευταίων δέκα (10) ετών, συνοδευόμενη υποχρεωτικά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (δ.σ) της οικείας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας, που επέχει θέση βεβαίωσης, με την οποία βεβαιώνεται : (α) η πενταετής αγωνιστική δράση του ενδιαφερόμενου αθλητή εντός της τελευταίας δεκαετίας και (β) η καταστροφή ή απώλεια των σχετικών αποδεικτικών φύλλων αγώνα, με αναφορά στον ακριβή χρόνο και στα αίτια της καταστροφής ή απώλειας.
7. Κατά παρέκκλιση από την παρ. 5, αγωνιστική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, με ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο στερούμενο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης αναγνωρίζεται και συνυπολογίζεται για τους σκοπούς της περ. γ΄ της παρ. 4 στις εξής περιπτώσεις : (α) αν το σωματείο έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση πριν από τη θέση σε ισχύ του παρόντος ή (β) αν πραγματοποιήθηκε μέσα στα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από τη θέση σε ισχύ του παρόντος, με τη συναίνεση της οικείας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας. Η συνδρομή της προϋποθέσεως αυτής αποδεικνύεται αποκλειστικά με βεβαίωση της ίδιας της ομοσπονδίας, υπογεγραμμένης από τον Πρόεδρο του δ.σ. αυτής.