- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 07 – Στελέχωση Οργανισμού- Ζητήματα Προσωπικού

1. Η πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, πάγιων ή περιοδικών, του Οργανισμού διενεργείται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή, σύμφωνα με το ν. 2190/1994 (Α` 28). Είναι δυνατή η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
2. Για τη στελέχωση των οριζόμενων ανωτέρω Διευθύνσεων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων του Οργανισμού συνιστώνται τριάντα πέντε (35) θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η κατανομή των θέσεων του προσωπικού σε εκπαιδευτικές βαθμίδες, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.
3. Το προσωπικό του Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού κατατάσσεται, σε αντίστοιχες ή συναφείς οργανικές θέσεις προσωπικού με απόφαση του Δ.Σ., κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.
4. Για την υλοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από ενωσιακούς πόρους, ο Οργανισμός μπορεί να απασχολεί προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου, σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν. 4314/2014 (Α` 265) και την παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4325/2015 (Α` 47).
5. Αν το υφιστάμενο προσωπικό του Οργανισμού δεν επαρκεί για την κάλυψη αναγκών εξειδικευμένου ή τεχνικού χαρακτήρα, το σχετικό έργο ή υπηρεσία μπορεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή, να ανατίθεται σε κατάλληλο εργολήπτη ή πάροχο, ο οποίος επιλέγεται σύμφωνα με το ν. 4412/2016 (Α` 147).
6. Ως προσόντα πρόσληψης του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ορίζονται τα προβλεπόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39).
7. Όπου προβλέπεται ως προσόν διορισμού η γνώση ξένης γλώσσας, αυτή αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001.
8. Επιτρέπεται η απόσπαση στον Οργανισμό προσωπικού από το δημόσιο τομέα ή από άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τις κατά περίπτωση κείμενες διατάξεις.