- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 45 Προσωπικό

 

1. Οι θέσεις των υπαλλήλων του Μουσείου ορίζονται ως ακολούθως:
α. μία (1) θέση υπαλλήλου ΠΕ, κατόχου τίτλου Μουσειολογίας ή Αρχαιολογίας ή Ιστορίας ή Θεωρίας της Τέχνης ή συναφών πεδίων, με καθήκοντα επιστημονικού υπεύθυνου του Μουσείου,
β. μία (1) θέση υπαλλήλου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού με καθήκοντα γενικής διοικητικής υποστήριξης του Μουσείου.
γ. μία (1) θέση υπαλλήλου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικότητας ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης με καθήκοντα φύλαξης και εξυπηρέτησης επισκεπτών του Μουσείου.
δ. μία (1) θέση υπαλλήλου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικότητας ΥΕ προσωπικού καθαριότητας με καθήκοντα καθαριότητας για όλους τους χώρους του Μουσείου.
2.Η κάλυψη των θέσεων διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 51 του ν. 4622/2019 (Α΄133), κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., η οποία λαμβάνεται μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή και εγκρίνεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για την κάλυψη των θέσεων αυτών επιτρέπεται η απόσπαση προσωπικού από το Δημόσιο, από φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, καθώς και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις εφαρμοστέες, κατά περίπτωση, διατάξεις.