- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 33  Κλάδοι και ειδικότητες Προϊσταμένων

 

 

  1. Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Αρχαιολόγων, επιλέγεται σύμφωνα με την τακτική διαδικασία κρίσεων και αξιολόγησης, τους όρους τις προϋποθέσεις και τα προσόντα, που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. του ν. 3528/2007 (Α’ 26).
  2. α) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής, προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ή ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

β) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παραγωγής Ακριβών Αντιγράφων και Μοντελοθήκης – Γλυπτοθήκης προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Γλυπτών και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

 

γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Πολιτιστικών Εφαρμογών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία ΤΕ Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

 

δ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αποθήκευσης και Διακίνησης Προϊόντων και Βιβλίων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτή, από την κατηγορία ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

ε) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πωλήσεων, Λειτουργίας Πωλητηρίων και Προβολής προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ή ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

 

στ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παρακαταθηκών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ή ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης και, ελλείψει υπαλλήλων των κατηγοριών αυτών, από την κατηγορία ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

  1. α) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκδόσεων και Ψηφιακών Εφαρμογών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Αρχαιολόγων.

 

β) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικών Εκδόσεων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Αρχαιολόγων.

 

γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ανάπτυξης Ψηφιακών Εκδόσεων και Εφαρμογών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης ή ΠΕ Πληροφορικής ή, ελλείψει υπαλλήλων των κατηγοριών αυτών, από την κατηγορία ΤΕ Πληροφορικής.

 

δ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Οδηγών και Εκδόσεων Ευρύτερου Ενδιαφέροντος προέρχεται από τον κλάδο ΠΕ Αρχαιολόγων ή ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

 

ε) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καλλιτεχνικής Επιμέλειας Εκδόσεων προέρχεται από την κατηγορία ΤΕ Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

 

  1. α) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης Οικονομικών Πόρων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Οικονομικού.

 

β) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Προϋπολογισμού, Δημοσιονομικών Αναφορών και Λογιστηρίου προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Οικονομικού.

 

γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Προϋπολογισμού, Πληρωμών και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Οικονομικού και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία TΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

  1. α) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών, Έργων και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Μηχανικών, με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού ή Αρχιτέκτονα.

 

β) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων ή ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

 

γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Μηχανικών, με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού ή Αρχιτέκτονα.

 

δ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αποτυπώσεων και Κτηματολογίου προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Μηχανικών, με ειδικότητα Αγρονόμου – Τοπογράφου και, ελλείψει υπαλλήλων με τα προαναφερόμενα προσόντα, από την κατηγορία ΤΕ Τοπογράφων.

 

  1. α) Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

β) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προσωπικού προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

 

γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

 

δ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Υλικού προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

ε) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων και Υποδομών προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Πληροφορικής.

 

  1. Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Παρακολούθησης και Ανάπτυξης Οικονομικών Πόρων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Οικονομικού.

 

  1. Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Γραμματείας Ο.Δ.Α.Π. προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία TΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

  1. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος της Αυτοτελούς Νομικής Υπηρεσίας πρέπει να έχει την ιδιότητα του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω.

 

  1. Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Επιθεωρήσεων και Εσωτερικών Ελέγχων προέρχεται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

 

  1. Οι Προϊστάμενοι των Γραφείων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ο.Δ.Α.Π. προέρχονται από την κατηγορία ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και, ελλείψει υπαλλήλων της κατηγορίας αυτής, από την κατηγορία TΕ Διοικητικού – Λογιστικού.