Άρθρο 47 Υπομητρώα μητρώου αθλητικών φορέων – Τροποποίηση άρθρου 24 του ν. 4373/2016

 

Στο άρθρο 24 του ν. 4373/2016 (Α΄49) περί δημιουργίας μητρώου φορέων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
1. Στην υποπερ. 7 της περ. Α της παρ. 1, η αναφορά στον νομό αντικαθίσταται με αναφορά στην περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών φορέων (αθλητικών σωματείων, ενώσεων, ομοσπονδιών κ.λπ.), η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Α. Στοιχεία ταυτότητας φορέα και γενικές πληροφορίες:
1. Η πλήρης επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος του.
2. Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.
3. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών στην οποία υπάγεται ο φορέας.
4. Το έτος ίδρυσης.
5. Η νομική μορφή του φορέα και ο σκοπός.
6. Το ιδρυτικό καταστατικό του φορέα και οι τροποποιήσεις.
7. Η περιφέρεια, η περιφερειακή ενότητα, ο δήμος, η δημοτική ενότητα και το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο εδρεύει ο φορέας.
8. Αριθμός πρωτοκόλλου της απόφασης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης εφόσον ο φορέας έχει ήδη αναγνωριστεί.
Β. Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου, οργάνων Διοίκησης και νόμιμου εκπροσώπου:
1. Η ημερομηνία εκλογής του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Το όνομα, το επώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και ο ΑΜΚΑ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την αντίστοιχη ιδιότητα κάθε μέλους.
3. Το όνομα και το επώνυμο του νόμιμου εκπροσώπου και την ιδιότητα αυτού.
4. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων μελών.
5. Ο αριθμός των ενεργών μελών.
6. Ο αριθμός των ατόμων που προσφέρουν αμισθί εθελοντική υπηρεσία στο φορέα.
7. Ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται από το φορέα με αμοιβή και με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης (π.χ. συμβάσεις εργασίας ή έργου).
Γ. Στοιχεία επικοινωνίας:
1. Διεύθυνση έδρας του φορέα.
2. Διεύθυνση των αθλητικών εγκαταστάσεών του, καθώς και παραχωρητήριο ή μισθωτήριο αυτών.
3. Ονοματεπώνυμο υπευθύνου επικοινωνίας του φορέα.
4. Τηλέφωνα επικοινωνίας.
5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
6. Ιστοσελίδα.
Δ. Δραστηριότητα του φορέα:
1. Αθλήματα που καλλιεργεί με ειδική αθλητική αναγνώριση.
2. Αθλήματα που καλλιεργεί χωρίς ειδική αθλητική αναγνώριση.
3. Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό δελτίου και αριθμό φορολογικού μητρώου αθλητών, προπονητών και βοηθητικού προσωπικού ανά άθλημα που καλλιεργεί.
4. Υπερκείμενες ενώσεις στις οποίες είναι μέλος.
5. Υπερκείμενες Ομοσπονδίες στις οποίες είναι μέλος.
6. Αγώνες στους οποίους συμμετέχει, αθλητές που συμμετείχαν, αποτελέσματα, διακρίσεις και άλλες δραστηριότητες. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται εντός δέκα (10) ημερών από το πέρας των διοργανώσεων.
7. Γεωγραφική εμβέλεια δραστηριότητας (τοπική, περιφερειακή, πανελλαδική, ευρωπαϊκή, διεθνής).
8. Χρονική εμβέλεια δραστηριότητας (ετήσια, περιοδική, περιστασιακή κ.λπ.).
9. Κοινό στο οποίο απευθύνεται ο φορέας (ηλικίες, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ΑΜΕΑ, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κ.λπ.).
Ε. Οικονομικά στοιχεία του φορέα.
1. Αριθμό φορολογικού μητρώου και ετήσια εκκαθαριστικά σημειώματα.
2. Πηγές εσόδων (εισφορές μελών, δωρεές, χορηγίες, επιχορηγήσεις κ.λπ.).
3. Περιουσιακά στοιχεία (κτίρια, οικόπεδα, εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα).».
2. Μετά την παρ. 1 προστίθεται παρ. 1Α, ως εξής:
«1Α. Το ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών φορέων της παρ. 1 αναρτάται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), με διαβαθμισμένη πρόσβαση στα εγγεγραμμένα μέλη του και λειτουργεί ως μηχανισμός σύζευξης και προώθησης της συνεργασίας και δικτύωσης των μελών του και των εξής υπομητρώων, τα οποία τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:
α) Υπομητρώο αθλητών, στο οποίο εγγράφονται οι αθλητές με ενεργό δελτίο αθλητικής ιδιότητας, τα στοιχεία των οποίων προκύπτουν από τα τηρούμενα αρχεία της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας,
β) Υπομητρώο προπονητών, στο οποίο εγγράφονται οι προπονητές αθλημάτων, οι οποίοι, κατόπιν σχετικής αναγγελίας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), λαμβάνουν ατομικό αριθμό μητρώου και
γ) Υπομητρώο εκπαιδευτών, στο οποίο εγγράφονται οι εκπαιδευτές δραστηριοτήτων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, οι οποίοι, κατόπιν σχετικής αναγγελίας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 21, λαμβάνουν ατομικό αριθμό μητρώου.».

3. Στην παρ. 2 η αναφορά στο αθλητικό μητρώο αντικαθίσταται με αναφορά στο μητρώο αθλητικών φορέων και τα στοιχεία που απαιτείται να καταχωρίζονται για την εγγραφή στα συνδεδεμένα υπομητρώα και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζονται τα πρόσθετα στοιχεία που απαιτείται να καταχωρίζονται για την εγγραφή και για κάθε άλλο θέμα σχετικό με την τροποποίηση των ως άνω στοιχείων του μητρώου αθλητικών φορέων και τα στοιχεία που απαιτείται να καταχωρίζονται για την εγγραφή στα συνδεδεμένα υπομητρώα.».