- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

ΜΕΡΟΣ ΣΤ’ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 44 Αθλητισμός ατόμων με νοητική αναπηρία – Προσθήκη άρθρου 29Α στον ν. 2725/1999

 

Στον ν. 2725/1999 (Α’ 121) μετά το άρθρο 29 προστίθεται άρθρο 29Α περί του αθλητισμού ατόμων με νοητική αναπηρία, ως εξής:
«Άρθρο 29Α
Αθλητισμός ατόμων με νοητική αναπηρία
1. Το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ -ΕΛΛΑΣ» λογίζεται ως αθλητική ομοσπονδία του άρθρου 19 και λαμβάνει τακτική επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με το άρθρο 50.
2. Με ειδικούς κανονισμούς που ψηφίζει η γενική συνέλευση του σωματείου, τίθενται οι κανόνες για όλα τα θέματα που αφορούν στους αθλητές, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του αθλήματος ή των αθλημάτων που υπάγονται σε αυτό, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Οι κανονισμοί αυτοί και οι τροποποιήσεις τους υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Υπουργό, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 27. Για την κατάρτιση των ως άνω κανονισμών, λαμβάνονται υπόψη οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «SPECIAL OLYMPICS INTERNATIONAL» και οι κανονισμοί των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, κατά τρόπο που να προσιδιάζει στις ειδικές δεξιότητες των αθλητών.
3. Για το ως άνω νομικό πρόσωπο δεν έχουν εφαρμογή το δεύτερο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 7 και η παρ. 3 του άρθρου 135.».