Άρθρο 40 Ορισμός

Ως «εργασιακός αθλητισμός» νοείται το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, που διοργανώνονται εντός ή εκτός εργασιακού χώρου με πρωτοβουλία του εργοδότη μιας ιδιωτικής επιχείρησης ή ενός δημόσιου φορέα και απευθύνονται στους εργαζομένους με σκοπό την κινητοποίηση στη διά βίου άσκηση, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας των εργαζομένων, την κοινωνικοποίησή τους μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος και την αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 12:59 | Κατερίνα Βασιλείου

    Κρίνεται θετικό ότι θεσμοθετείται η διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς με στόχο την υγεία και την ευεξία του Έλληνα εργαζόμενου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:48 | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΙΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

    Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα αυτή με δική τους πρωτοβουλία και αυτοοργάνωση.

  • 11 Νοεμβρίου 2021, 19:43 | Στέφανος Όκκας

    Στον ορισμό λείπει η οργάνωση από μέρους των εργαζομένων όπως:
    Εργασιακός-Εταιρικός αθλητισμός (Ε.Α): χαρακτηρίζει κανείς τις οργανωμένες αθλητικές-κινητικές δραστηριότητες από εργαζόμενους του ιδίου κλάδου ή χώρου εργασίας που έχουν συστήσει και συμμετέχουν σε αθλητικά σωματεία εργαζομένων ή σε ελεύθερες ομάδες, οι ονομαζόμενες αθλητικές-κινητικές ομάδες εργαζομένων.

    Δηλαδή υπάρχουν δύο σκέλη, το ένα από την πλευρά των εργοδοτών και το άλλο από την πλευρά των εργαζομένων σύμφωνα με την διεθνή πρακτική αλλά και βιβλιογραφία.
    Για τους σκοπούς συμφωνούμε.