ΜΕΡΟΣ E’ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Άρθρο 38 Σκοπός

Οι διατάξεις του παρόντος αποσκοπούν στην αναγνώριση και προώθηση του εργασιακού αθλητισμού.

  • 22 Νοεμβρίου 2021, 13:30 | Νικηφόρος Δερμιτζάκης

    Θετική η ανοφορά στην θεσμοθέτηση το εργασιακού αθλητισμού αλλά υπάρχουν τεράστια κενά.
    Πρέπει να προσλαμβάνεται πτυχιούχος φυσικής αγωγής για την εκγύμανση-προπόνηση των εργαζομένων
    Πρέπει να γίνεται δωρεάν εξέταση από τον αντίστοιχο γιατρό για την έκδοση κάρτας υγείας του εργαζομένου
    Πρέπει να οριστεί αν η εκγύμναση ή προπόνηση θα γίνεται εντός ή εκτός εργασιακού ωραρίου
    Πρέπει να οριστεί ο χώρος εκγύμνασης ή προπόνησης
    Πρέπει να προβλεφθούν χώροι αποδυτηρίων
    Πρέπει να εξεταστεί η χορήγηση κρατικής επιδότησης σε ασκούμενους εργαζομένους που επιλέγουν να ασκηθούν σε γυμναστήριο
    Πρέπει να αυξηθούν οι αθλητικοί χώροι (γήπεδα μπάσκετ,ποδοσφαίρου,στάδια,γυμναστήρια κτλ) για να μπορούν να φιλοξενήσουν τις προπονήσεις και τους αγώνες του εργασιακού αθλητισμού

  • 22 Νοεμβρίου 2021, 00:32 | Ιωάννης Χατζηλαζαρίδης

    Εξαιρετική σκέψη. Να ξεκαθαριστεί πως τα προγράμματα άσκησης στο εργασιακό περιβάλλον θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους που δεν είναι άλλοι από τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

  • Κρίνεται θετικό ότι θεσμοθετείται η διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς με στόχο την υγεία και την ευεξία του Έλληνα εργαζόμενου.

    Θα πρέπει να νομοθετηθεί πως τα προγράμματα άσκησης στο εργασιακό περιβάλλον θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 13:50 | Ιωάννης Τριγώνης

    Η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου που αφορά την οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων εργασιακού αθλητισμού, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Για να έχει όμως αντίκρισμα και να μην μείνει ως κάποια άρθρα σε έναν νόμο, θα πρέπει να γίνουν και άμεσα τα παρακάτω:
    1) Λειτουργία εντός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δομής που θα λειτουργεί αποκλειστικά με σκοπό την διάδοση των προγραμμάτων εργασιακού αθλητισμού. Να μπορεί άμεσα ο κάθε ενδιαφερόμενος εργοδότης ή φορέας, να επικοινωνεί με ενημερωμένους ανθρώπους και να του δίνεται ή κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να οργανώσει και να εφαρμόσει προγράμματα εργασιακού αθλητισμού.
    2) Παροχή κινήτρων από το κράτος στις επιχειρήσεις και στους δημόσιους φορείς που θα οργανώνουν ανάλογα προγράμματα.
    3) Συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με Πανεπιστημιακά τμήματα που εξειδικεύονται στην προαγωγή υγείας των εργαζομένων μέσω της άσκησης – άθλησης. Τα ΤΕΦΑΑ της χώρας έχουν εδώ και χρόνια εντάξει στα προγράμματα σπουδών, μαθήματα που διδάσκουν ακριβώς αυτό το αντικείμενο, δηλαδή του εργασιακού αθλητισμού. Τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
    4) Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου στο ποιοι θα έχουν δικαίωμα να εργάζονται ως ειδικοί υγείας στα προγράμματα του εργασιακού αθλητισμού. Η εκγύμναση ανθρώπων που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρά ή μη, δεν μπορεί να γίνεται από τον καθένα. Ούτε από κάποιους που παρακολουθούν μία σχολή διάρκειας 2 ή 3 μηνών. Απαιτείται να γίνει ξεκάθαρο μέσω του υπό διαβούλευση νόμου ότι μόνο απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ θα μπορούν να απασχολούνται στα προγράμματα του εργασιακού αθλητισμού.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 12:48 | Κατερίνα Βασιλείου

    Να νομοθετηθεί πως τα προγράμματα άσκησης στο εργασιακό περιβάλλον θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:33 | Angeliki Chantzi

    Ο εργασιακός αθλητισμός πρέπει να προωθείται, καθώς είναι απαραίτητος για την Διά βίου άσκηση και για την πνευματική ικανότητα. Πρέπει να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως σωστός σχεδιασμός προγραμμάτων (προς αποφυγή τραυματισμών) και ειδικοί για αυτό είναι οι πτυχιούχοι των σχολών επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Πρέπει να είναι γνώστες της επιστήμης της προπονητικής, της ψυχολογίας, της έρευνας, της κοινωνιολογίας και πολλών ακόμη πεδίων, που κρίνονται απαραίτητα για τον ορθό σχεδιασμό προγραμμάτων. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια ως προς τον αθλητικό χώρο διεξαγωγής των προπονήσεων. Επίσης, να παρθούν μέτρα σαφή που να περιγράφουν τί γίνεται για παράδειγμα σε περίπτωση τραυματισμού και απουσίας του εργαζόμενου από την δουλειά του κ.ο.κ

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:01 | Γεωργία

    Θα πρέπει να νομοθετηθεί πως τα προγράμματα άσκησης στο εργασιακό περιβάλλον θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:21 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 20:03 | Αργυρω

    Κυρίες και κύριοι φέτος για πρώτη φορά έγιναν στην χώρα μας οι παγκόσμιοι εργασιακοί αγώνες το πήρε κανείς χαμπάρι; Το έδειξε η κρατική τηλεόραση που ήταν χορηγός επικοινωνίας; Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός μετά τους ολυμπιακούς! Προτείνω λοιπόν στους ιθύνοντες να οργανώσουν πολύ καλά αυτό το κομμάτι του αθλητισμού, να δώσει κίνητρα σε εταιρείες και επιχειρήσεις να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι τους και να γίνει θεσμός η συμμετοχή των εργαζομένων σε τέτοιους αγώνες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την πρόσληψη καθηγητών φυσικής αγωγής, ώστε να οργανώσουν πολύ σωστά αυτό το γεγονός και να υπάρχει βέβαια ενημέρωση για αυτό το τεράστιο γεγονός που έγινε στην χώρα μας εντελώς αθόρυβα……😟

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:25 | Ηλίας Σμήλιος

    Θα πρέπει να νομοθετηθεί πως τα προγράμματα άσκησης στο εργασιακό περιβάλλον θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.